Blog: Drie kilocalorieën

27 november 2016 14:57  Redactie  5 reacties

Dat de gemeente er alles aan gelegen is haar ingezetenen zo gezond mogelijk en fit te houden is een nobel streven. Korting op sportscholen zorgt ervoor dat deze tijdbesteding voor iedereen beschikbaar is. Fitnesszalen schieten om me heen als paddenstoelen uit de grond in de herfst en trimclubjes rennen het Maxima park op en neer om in goede vorm te blijven. Wielrenners razen kilometers langs Utrechts’ wegen en wie liever op skeelers rijdt heeft ongekende mogelijkheden tijdens de skateparade.

Zelf wandel ik veel en graag. Natuurlijk is Hummer mijn trouwe metgezel en hij volgt me waar ik ga. Op het Berlijnplein slaan we de bedrijvigheid van de bouw aan het Leidsche Rijn Centrum gade en zien hoe bouwlieden zich in het klamme zweet werken. Ook zij zijn al doende druk bezig hun lijf in goede conditie te houden. Zij hoeven geen skeelers onder te binden om kilometers te maken, of in wielrenbroek op zaterdag hun vederlicht schakelende fiets de sporen te geven. Voor hen geen trimclub of fitnessapparaten. De loopband of hometrainer is aan hen niet besteedt.

wegomleiding drie kilocalerieen

Als ik Hummer aan de riem meeneem verder de wijk in besef ik dat burgemeester van Zanen zich wel erg uitslooft om zijn onderdanen in goede vorm te houden. Op het gele bord waar ik langs loop sla ik eerst geen acht. De zoveelste wegafsluiting wordt aangekondigd en om te komen waar je wilt zijn zal je gebruik moeten maken van een alternatieve route. De ingangsdatum is nog een paar dagen van nu dus echt van toepassing is het nog niet. Natuurlijk is het nuttig te weten dat de opbreking plaatsheeft en aangezien we best dit pad weleens kiezen, besluit ik een foto van het gele bord te maken om ook anderen erop te attenderen wat aanstaande is. Wanneer ik het bord op het scherm van mijn Samsungetje zie valt me iets ongewoons op. Onze stadbestuurders willen ons laten weten dat de aanstaande opbreking goed is voor onze lijven en leden. De aanbevolen omweg maakt de route circa veertig seconden langer, maar daaraan gekoppeld zit wel een niet uit te vlakken voordeel. Ongemerkt haast, want op de fiets en zonder al teveel tijdverlies, verbranden we drie kilocalorieën en die mazzel steken we toch maar mooi in onze zak. Ik fiets er geregeld, en die veertig seconden neem ik wel voor lief, zeker nu ik weet dat mijn lijf wordt aangespoord drie kilocalorieën in rook te laten opgaan!

Hans Peter

Lees hier al zijn eerdere blogs

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

5 reacties

  1. Ruud Witteveen

    … en hoeveel calorieën heeft het gekost om de afgelopen maanden het stuur in handen te houden😬
    🚴🚴🚴🚴


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website