Stadsbaantunnel tijdelijk afgesloten van maandag 5 tot met donderdag 15 december

Van maandag 5 tot met donderdag 15 december is de Stadsbaantunnel afgesloten voor verkeer. De reden hiervoor is dat de gemeente de bediening van deze tunnel gaat overdragen aan Rijkswaterstaat.

De Stadsbaantunnel wordt 24 uur per dag bediend en bewaakt. Nu gebeurt dat nog vanuit het Tunnelgebouw Zuid op het Berlijnplein. Nadat de gemeente de bediening heeft overgedragen aan Rijkswaterstaat, zal de tunnel vanuit de Verkeerscentrale Midden-Nederland in Papendorp bediend en bewaakt worden.

Rijkswaterstaat heeft veel ervaring in het bedienen en bewaken van tunnels; het bedient en bewaakt reeds veel tunnels in Nederland. Zo is Rijkswaterstaat ook verantwoordelijk voor de Leidsche Rijntunnel in de A2 naast de Stadsbaantunnel.

Voor de overdracht dienen de systemen die de tunnel bedienen eerst nog omgezet en getest te worden. Dit gebeurt tijdens de dagen dat de Stadsbaantunnel afgesloten is.

Omleidingen
De afsluiting van de Stadsbaantunnel zal leiden tot omleidingen. De omleidingsroutes zijn de herkennen aan de borden SB1 (van Soestwetering naar de Stadsbaan) en SB2 (van de Stadsbaan naar Soestwetering). Vanaf Soestwetering of vanaf afslag 7 van de A2 moet je van 5 t/m 15 december omrijden via de Terwijdesingel – Vleutensebaan – Het Zand – Langerakbaan. Als je vanaf de Stadsbaan Leidsche Rijn komt, moet je omrijden via de Langerakbaan – Het Zand – Vleutensebaan – Terwijdesingel. De omleidingen staan ook op het onderstaande kaartje weergegeven.

omleidingen-stadsbaantunnel
Bron: Gemeente Utrecht

57 gedachten over “Stadsbaantunnel tijdelijk afgesloten van maandag 5 tot met donderdag 15 december”

  1. Ja nog meer om…gemeente presenteert al dit gedoe alsof het een feest is voor iedereen. Alsof hoge weide en parkwijk niet bestaan! En wat te denken van fietsen naar het centrum…kost echt heel veel extra tijd en opening Dafne Schippersbrug ook weer uitgesteld 😠.

  2. Als fietser vanuit Vleuten ben ik solidair met jullie Parkwijkers, Ria.
   Hebben ze een ‘countdown’ voor de nieuwe weg naar de Gele Brug. Is het alleen voor auto’s. Moet ik na al die jaren nog steeds omrijden.

   Sterkte de aankomende week πŸ‘

  1. Al gevraagd aan de gemeente omdat het nu al superom is nu de verlengde vleutenseweg dicht is. Zegt dat de Grauwaartsingel niet open zal gaan. Als je nu vanuit hoge weide en parkwijk naar lombok moet moet je al giga om. Nu met die stadsbaantunnel dicht nog veel meer. Welke route nu?!

 1. Echt apart dit. Als de Stadsbaantunnel zo lang dicht gaat – precies een week nadat Hogeweide en Parkwijk zijn afgesloten van een snelle route naar de stad over de gele brug – snap ik echt niet dat er geen tijdelijke opening van de Graauwaartsingel voor autoverkeer is.

  1. Helemaal eens! En ook lekker last minute meegedeeld dit, leuk wonen in LR maar eruit of erin komen wordt alleen maar dramatischer…. je komt makkelijker de stad in en uit (terwijl dat juist autoluw zou moeten zijn ;-))

 2. Belachelijk dat de meest logische route vanuit Parkwijk/Hogeweide afgesloten is( verlengde vleutenseweg)
  En nu ook nog eens stadsbaantunnel!
  Bedankt gemeente, daar is goed over nagedacht…..NOT!!!!

 3. Knettergek, een tunneltje van NIX.
  De Daalsetunnel onder Utrecht CS is bijna net zolang.
  Leidsche Rijn is de overigens de melkkoe voor “rupsje nooit genoeg” van stadsbestuur Utrecht.
  Centrum Utrecht met bijv. Muziekcentrum Vredenburg/Tivoli.

 4. Pieter van 't Werk

  Waarom geen afsluiting in de rustige periode tussen Kerst en Oudjaar? Was voor hen die van de tunnel gebruik maken (er werken ook steeds meer mensen on Leidsche Rijn) een stuk handiger geweest want minder verkeer en dus bijvoorbeeld ook minder files op A2 …. Wat je noemt ongelukkige en weinig doordachte planning πŸ™

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven