Bewoner in beeld: Sociaal Beheerder Wiel Schoonheim

Wiel Schoonheim, 51, vader van 2 zonen, beschrijft zichzelf als een heel sociaal type en een rasechte entertainer. Zo spendeert hij zijn vrije tijd voornamelijk in de muziek in dweilorkest De Roodneuzen tijdens carnaval, in kroegen en overal waar het feest is. Maar ook in de band “Swing Dixieland” bij bedrijven, begrafenissen, in winkelcentra, enz.

Onlangs is er nog een filmclip gemaakt samen met de bekende zanggroep “Stad en Land” ter promotie van het Nederlands product. Wiel is gek op dansen en was zelfs ooit (1996) kampioen Salsa Solo toen Dansschool De Rijk, waar hij danste, deelnam aan een danswedstrijd met andere dansscholen.

Wiel Schoonheim

Na de LTS de opleiding Reinigingstechnieken voor Middel Management, hoofd conciërge en andere gerelateerde opleidingen gedaan. Zijn militaire dienstplicht vervulde hij bij de rijdende artillerie in Schaarsbergen te Arnhem. Hij kwam te werken bij de Gemeentelijk Reinigingsdienst in Utrecht voor bijna 20 jaar. Van daaruit belandde hij bij UW Groen als Werkleider voor ongeveer 5 jaar. Daar deed hij de MBO opleiding Hovenier. Via zijn toenmalige vrouw Ria, die vrijwilliger was van de speel-o-theek, kwam hij in contact met Annie de Boer, manager Jongerenwerk in Vleuten / Haarzuilens. Die vertelde Wiel over buurtcentrum De Pijler waar hij samen met Cees Rijn een paar uurtjes in de week als assistent beheerder aan de slag ging, in combinatie met 22 uur als beheerder in buurtcentrum De Schakel. Dat ging hem goed af maar jammer genoeg veranderde Welzijn toen in Zuwe en de werknemers die er als laatste bij waren gekomen, moesten er als eerste uit bezuinigd worden. Daar viel Wiel ook onder.

Wiel Schoonheim in band

Hij is toen als Hoofd Conciërge aangesteld bij de Christelijk Kalfsbeek College te Woerden voor 2 jaar. Daarnaast hielp hij als vrijwilliger Annie de Boer in De Schakel met de planning maken. Op 1 mei 2013 ontving Wiel de sleutel van het nieuwe gebouw van De Schakel als hun “Beheerder Zakelijk Leiden” wat hij tot 31 augustus 2013 is blijven doen.

Toen werd Zuwe ineens Portes en weer werd Wiel wegbezuinigd. Er volgde een periode waarin Wiel bleef solliciteren maar geen betaald werk vond, totdat het particuliere transportbedrijf Theo Paul te Lage Weide hem een 2-jarig contract aanbood als Hoofd Huishoudelijke Dienst. Dit gaf hem een enorme boost.

Wiel kwam ook als buurtbewoner vaak in De Schakel  om daar te oefenen met de band waarin hij speelt. In die tijd had hij veel contact met collega vrijwilliger Wil van de Pol.

Die vertelde hem uiteindelijk ook over de vacature die vrijkwam als Sociaal Beheerder bij Welzaam voor 28 uur p/w. Zowel de gemeente, de Schakelraad en op een gegeven moment Welzaam zelf drongen bij hem aan dit te proberen en per 1 september 2016 is Wiel als zodanig aangesteld. Hij voelt zich er als een vis in het water, vertelt hij. Maar wat hij dan zoal als Sociaal Beheerder?

  • bardienst draaien en coachen van de vrijwilligers
  • sjouwen en administratie bijhouden
  • allerlei zakelijke aspecten
  • vergaderingen
  • contacten onderhouden en samenwerken met opdrachtgevers belangenorganisaties zoals gemeentelijke en overige overheidsorganisaties.
  • contacten onderhouden met bewoners en klanten
  • contacten onderhouden met welzijnsorganisatie-afdelingen
  • teamoverleg en overige belangrijke zaken met Welzaam bespreken.

Geen dag is hetzelfde en dat maakt het zo leuk!

Kom zelf ook eens gezellig koffie drinken bij De Schakel en vraag dan meteen naar ons programmaoverzicht of kijk op de website www.deschakel-vleuten.nl – Email wielschoonheim@welzaamutrecht.nl of bel 06-46791808.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.