Blog: Wilgen en leiplatanen

7 december 2016 06:15  Redactie  2 reacties

Het weer is aanlokkelijk, maar zal dat zaterdag ook zo zijn? In samenwerking met Landschapsbeheer worden de wilgen in het Maximapark geknot en zullen de leiplatanen worden ontdaan van overtollige ballast om hen zo de rust van de winter te gunnen.

Dit jaar zal ook ik mijn aandeel hierin hebben en nu al kijk ik uit naar het moment waarop ik mijn koffiekopje leeg op tafel zet en we de natuur in trekken om onze noeste arbeid te gaan verrichten. Als echte natuur liefhebber zal ik me met verve storten op de rijen bomen die onder handen genomen moeten worden en hoewel ik geen kettingzaag durf te hanteren of hoger dan twee treden op een ladder durf te staan heb ik me laten vertellen dat ik me zeker nuttig zal kunnen maken.

Dat ook kinderen uitgenodigd worden van de partij te zijn stelt me gerust.
Als zij mogen worden blootgesteld aan het geweld van kettingzagen en hakbijlen dan moet het voor mij zeker geen gevaar opleveren. Enkel mijn eigenwijsheid zal me parten kunnen spelen, daar in het park. Bij tijden moet ik mezelf terugfluiten, weet ik. Soms laat ik mijn getergde hoofd mijn lijf niet regisseren en dat zet ik mezelf altijd betaald. Vroeg of laat krijg ik er de rekening voor gepresenteerd en dat is nu net wat ik zaterdag wil voorkomen. Niemand is er bij gebaat als ik volslagen gedesoriënteerd op de akker ronddool en in het wilde weg een ladder ergens tegen aanzet om daar vervolgens naar te gaan staan kijken met een nietszeggende blik in mijn ogen.

Het snoeien en ruimen moet een feest worden!
Joelende kinderen overstemmen de zagen en het gekraak van vallende takken moet als een symfonie over het park worden uitgestort en ver in de omtrek te horen zijn. Uit alle wijken van Leidsche Rijn moet het publiek toestromen om zich te verdringen rond de bomen die wij onder handen nemen. Met spijt dat ze zich nu niet ook van dienst kunnen maken zullen ze met grote ogen toekijken hoe wij ons vermaken.
Het is niet enkel het kopje koffie vooraf dat ons sterkt, maar zeker ook de in het vooruitzicht gestelde kop soep maakt dat we er nog even een schepje bovenop doen.

Zaterdag is het feest in het Maximapark en dat vieren we.
Bent u ook van de partij?

Lees hier alle eerdere blogs van Hans Peter

Lees ook:
Oproep: Wilgen knotten in het Máximapark

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties

  1. Was een geslaagde ochtend Hans Peter met onze min of meer geadopteerde knotwilg. Volgend jaar weer van de partij!

  2. Ik heb met plezier genot, dus .. wordt vervolgd!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website