Schrijf mee voor Amnesty International vanuit huis of in Kindercluster Voorn

Amnesty International, de vereniging die tegen het schenden van mensenrechten is, organiseert zaterdag 10 december een schrijfmarathon. Kindercluster Voorn steunt Amnesty en organiseert zelf ook een schrijfactie.

10 December is de Internationale dag van de Rechten van de Mens. Daarom schrijft Amnesty International elk jaar rond die datum brieven voor mensen wier rechten gescholden zijn. Dit zijn bijvoorbeeld mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven, die gediscrimineerd worden om wie ze zijn of die in de gevangenis terecht kwamen omdat ze voor hun mening uitkwamen. Deze brieven laten machthebbers die mensenrechten schenden zien dat de wereld over hun schouder meekijkt, wat als resultaat kan hebben dat deze machthebbers besluiten voortaan beter te handelen.

Schrijf mee voor Amnesty
Zelf kan je ook een brief schrijven voor deze mensen. Dit kan je thuis doen aan de hand van voorbeeldbrieven, online via de website van Amnesty International of je kan aanschuiven bij de schrijfactie in Kindercluster Voorn. Deze schrijfactie vindt donderdag 8 en vrijdag 9 december plaats. Van 17:00 tot 21:00 uur kan iedereen aanschuiven om mee te schrijven tegen het onrecht.

Vrijwilligers gezocht
Naast schrijvers zoekt Voorn nog mensen die kunnen helpen met het organiseren van de schrijfsessie, in het speciaal mensen die willen meedenken over hoe sponsoren benaderd moeten worden en mensen die voor de postzegels, pakketten, koffie, thee, limonade en een koekje kunnen zorgen. Ook scholieren die nog Maatschappelijke Stage moeten lopen, zijn van harte welkom om te helpen en kunnen op deze manier aan (een deel van) hun MaS-uren komen. Verder worden donaties voor portokosten erg gewaardeerd, maar het meest gewaardeerd wordt natuurlijk het schrijven van een brief!

Schrijven loont!
Dat brieven schrijven echt werkt, kan jij hier lezen. Hoe meer mensen er meeschrijven, des te groter het resultaat zal worden.

1 gedachte over “Schrijf mee voor Amnesty International vanuit huis of in Kindercluster Voorn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].