leerlingeninitiatief: Amadeus lyceum kleurt paars

9 december 2016 11:02  Redactie  3 reacties

Op vrijdag 9 december is het, ook op het Amadeus Lyceum, ‘Paarse vrijdag’, een dag die wordt georganiseerd door het netwerk van Gay-Straight Alliances (GSA). Leerlingen uit de GSA van het Amadeus Lyceum riepen iedereen op om in een paars kledingstuk naar school te komen. Leerlingen en medewerkers gaven massaal gehoor aan de oproep. Door het dragen van paars tonen alle leerlingen en medewerkers solidariteit met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Tijdens de pauzes kregen leerlingen en medewerkers de mogelijkheid om op de foto te gaan. Leerlingen kregen na het maken van de foto een paars armbandje uitgereikt met de tekst “Liefde is een feest voor iedereen”.

Amadeus lyceum kleurt paars

Gay Straight Alliance
Een GSA is een groep leerlingen en docenten die opkomt voor het uiten van jezelf. Er zijn internationaal al duizenden GSA’s opgericht op middelbare scholen. Aan de hand van acties zorgt de GSA ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn – op welke manier dan ook – en daarin geaccepteerd wordt. Leerlingen kunnen ook individueel terecht bij de GSA als zij worstelen met problemen die in verband staan met bijvoorbeeld seksuele voorkeur. Hiermee draagt de GSA bij aan de veilige schoolomgeving van het Amadeus Lyceum waarbij iedereen met respect met elkaar omgaat en zich veilig genoeg voelt om uit te komen voor wie hij/zij is.


Advertenties:

3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website