Veel autobezit in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

10 december 2016 20:14  Redactie  15 reacties

In Leidsche Rijn en Vleuten-De bezit men per huishouden meer auto’s dan gemiddeld. Dit blijkt uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Landelijk bezit een huishouden gemiddeld 0,9 auto’s. In en rondom Leidsche Rijn ligt dit aantal aanzienlijk hoger. In Lage Weide bezit men gemiddeld 1,4 auto’s per huishouden en rondom het Máximapark 1,3. In De Meern-Noord, Vleuterweide-Zuid, Vleuterweide-West en Veldhuizenbezit men 1,1 auto’s per huishouden. In andere delen van Leidsche Rijn ligt het gemiddelde lager; in Het Zand-West bezit men gemiddeld 1,0 auto’s per huishouden, in Het Zand-Oost 0,9, in Grauwaart en Parkwijk-Zuid 0,8 en in Rijnvliet 0,7. Bedrijvengebied Oudenrijn bezit de meeste auto’s; per huishouden gemiddeld 1,7.

Gemeente Utrecht
In heel de gemeente Utrecht blijken particulieren in dit jaar samen 99.150 personenauto’s te bezitten. Gemiddeld heeft een huishouden 0,6 auto’s, wat dus een stuk lager is dan de gemiddelden hierboven. Dit komt doordat in het centrum van Utrecht men weinig auto’s bezit: per huishouden slechts 0,2.

De resultaten van het onderzoek, is ook te bekijken op de site van het CBS.Advertenties:


15 reacties

 1. Madeleine Buts

  Is dit dan zo’n gekke uitkomst dan?
  Tegenwoordig moet je wel met zijn 2 zijn om een huis te kunnen kopen.
  Dus ook 2 banen waar vaak 2 personen ook met de auto naar het werk gaan.
  Niet iedereen woond om de hoek van zijn werk dat het met de fiets afkan.

  • Madeleine Buts

   Niet voor ieder is het een optie om met de fiets naar het werk te gaan hoor.voor mij en mijn partner niet.
   Kwa km voor beide en omdat de bedrijfbus mee moet bij mijn partner.
   Dus ja niet voor ieder een optie he fietsen.en dan heefd een huishouden al snel 2 auto’s nodig

  • Madeleine Buts

   Ik ben blij dat het openbaar vervoer bestaat hoor, maar voor ons niet haalbaar.ik ben zo vreselijk lang onderweg als ik met het openbaar vervoer zou gaan door overstappen.volgens mij iets van 1.5 uur.en met de auto doe ik er 3 kwartier over.
   En mijn partner gaat met zijn werkbus door naar een klus

 2. Herman Leenders

  Een beetje minder autobezit zou best wel mogen… je woont tenslotte erg centraal (Utrecht) en bovendien vlakbij een station.

 3. Tomas Lina Herrera

  Gewoon 1 auto per huishouden….zou ik een prima regel vinden…heb je er meer lekker verderop parkeren zo dat je buurvrouw ook normaalll kan parkeren, maar helaas is dat respect moeilijk te vinden tegenwoordig.

  Gelukkig heb ik een eigen parkeerplaats zo…ze zouden bij een koophuis gewoon een parkeerplaats standaard moeten toewijzen ook al is dit gemeente grond.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website