Jongerengame Tempus Toernooi nadert hoogtepunt

12 december 2016 15:41  Redactie  Reageer

Op zaterdag 17 december vindt vanaf 14.00 uur bij het Castellum Hoge Woerd de finale plaats van het spel Tempus Toernooi. Het spel gaat over een machtsstrijd tussen drie families, elk met een eigen ideologie, kleur en vlag.

In de afgelopen weken werkten vijftien jongeren en drie HKU-studenten van de opleiding Interactive Performance Design aan een live action game, speciaal voor Leidsche Rijn. Vanuit het woon-/werkatelier van Cultuur19, de Nomads in Residence, werd druk gewerkt aan puzzels, verhaallijnen en personages.

Het voortraject is al even bezig en verloopt grotendeels via social media. Het spel werd gelanceerd op het Amadeus Lyceum, Leidsche Rijn College en het Christelijk Gymnasium Utrecht met een geheimzinnige stempelactie en een quiz in de pauze. De afgelopen dagen hebben spelers een voorsprong voor hun team kunnen behalen door missies te doen en uitdagingen aan te gaan. In een zinderende finale zullen de drie teams uitmaken welke families er uiteindelijk vandoor gaan met de winst.

Tempus Toernooi

Meedoen is gratis en aanmelden kan nog tot op de dag zelf. Jongeren sluiten zich aan bij een team door zich te melden bij @tempustoernooi op Instagram met #teamgroen, #teamrood of #teamblauw. Het spel is bedoeld voor jongeren van 12 tot 19 jaar. Alle informatie is te vinden op www.tempustoernooi.nl.

Tempus Toernooi wordt georganiseerd door Cultuur19 in het kader van jongerenprogramma KLUB19. Met dank aan Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (Interactive Performace Design), Leidsche Rijn College, Amadeus Lyceum en Christelijk Gymnasium Utrecht en Castellum Hoge Woerd.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website