Rijrichting Satijnvlinder gaat veranderen

In 2017 wil de gemeente de rijrichting van de Satijnvlinder omdraaien. Zo zou er een veiligere verkeerssituatie moeten ontstaan.

De verkeerssituatie bij de Satijnvlinder – ’t Zand is niet veilig genoeg en kan zeker verbeterd worden. Bewoners wilden dat de gemeente op dit punt spiegels zou plaatsen. De gemeente, echter, is van mening dat spiegels niet de oplossing zijn. Deze worden worden namelijk vaak al snel het slachtoffer van vandalisme. Daarbij werken de spiegels onvoldoende bij duisternis en bij ijs- of condensvorming.

Daarom heeft de gemeente besloten de rijrichting op de Satijnvlinder te gaan veranderen: in plaats van dat het verkeer alleen van de Satijnvlinder in de richting van ’t Zand kan rijden, zullen auto’s vanaf het voorjaar van 2017 alleen van ’t Zand de Satijnvlinder in kunnen rijden. Dit zou de veiligheid op de weg verbeteren, zonder dat de verkeersdrukte toeneemt.
satijnvlinder
Mocht jij meer informatie willen over dit besluit, dan kan jij tot 16 december contact opnemen met de heer Groot Karsijn (verkeerskundig adviseur) door te bellen naar 14 030. Als jij liever mailt, kan dit naar [email protected] (o.v.v. Satijnvlinder).

4 gedachten over “Rijrichting Satijnvlinder gaat veranderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].