Blog: Kerstbal festival op Berlijnplein

15 december 2016 13:33  Redactie  18 reacties

Waarvoor perron 9 uiteindelijk bedoeld was gaat nu echt zijn beslag krijgen. Vrijdag zal er een heus ‘Kerstbal festival’ plaatsvinden en de voorbereidingen ervoor zijn al in volle gang.

Natuurlijk had Hummer het er even lastig mee dat ‘zijn’ Berlijnplein werd ingenomen door evenementen opbouwers, grondverzetters en een organisator die met een vuistdik draaiboek en een tablet onder zijn arm druk doende was alle shovels en vrachtwagencombinaties in goede banen te leiden.

voorbereidingen_kerstbal_festival_3

De kerstbomen die nonchalant ergens waren weggestopt bleken allang op hun plaats te moeten staan. Zij vormen de basis van het spektakel en zullen de blikvangers moeten zijn bij de opening van het festival. De stylisten lopen handenwringend op het terrein met dozen kerstversiering en witte boa’s voorzien van veelkleurige glitters. Nu nog weten ze niet waar ze ermee naartoe moeten, kennelijk zijn ze een dag te vroeg op komen draven of zijn de bouwers achter geraakt op het schema van de organisator.

voorbereidingen_kerstbal_festival_2

Terwijl ik me zo nonchalant mogelijk met Hummer binnen de hekken begeef omdat ik mijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, wordt me een halt toegeroepen door een nerveus ogende jongeman, met stropdas. Waarschijnlijk is hij plaatsvervangend organisator of in ieder geval iemand van de staf die zich bezig houdt met de feestelijkheden van komende vrijdag. Zijn vraag wat ik binnen zijn domein kom doen pareer ik met een wedervraag. “Die stapel kerstbomen daar verderop, zijn die voor de verkoop of ontbrandt er vrijdagnacht een vreugdevuur?” De jongeman staart me vol ongeloof aan en grijpt naar de borstzak van zijn donkerblauwe colbert. Ik ben me van geen kwaad bewust, maar aarzel toch even of ik misschien iets vreselijks heb gezegd en er de schuld van ben dat zijn hart op hol gaat.

Niets blijkt minder waar.
Hij haalt slechts zijn mobiele telefoon tevoorschijn en met wat tikken op het scherm lijkt hij contact te krijgen met de opper organisator. Het lijkt erop dat ik het kerstbalfestival heb gered door de vraag die ik zojuist heb gesteld.

Kerstbomen op het Berlijnplein.
Ze zijn niet te koop en evenmin zullen ze als vreugdevuur in rook opgaan komende vrijdag nacht. Ze zullen weldra door stylisten worden opgetuigd. Waarschijnlijk met witte boa’s, voorzien van veelkleurige glitters!

voorbereidingen_kerstbal_festival_1

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

18 reacties

 1. Wat een grappig blog Hans!
  Echter kunnen we met trots zeggen dat we erg goed op schema lopen en dat we er veel zin in hebben!
  De witte boa’s hebben we zelf nog niet gespot, maar misschien was dat net als jij een nieuwsgierige man die ons vandaag wilde komen helpen met versieren 🙂
  Ben je er zelf ook bij morgen?

  • Voor dit kerst partijtje heb ik geen kaarten dus moet ik het doen met de muziek die musschien onze straat bereikt …

 2. Remco Tjallinks

  Wat ik zo jammer vind is dat alle feestelijkheden wederom achter onmogelijke geblindeerde dranghekken moeten plaatsvinden.

  Hebben we een mooi park, dan een festival en geblindeerde hekken er om heen. Hebben we een plein…


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website