Fietspad langs de Vleutensebaan opent 21 december

Sinds 28 november is de Vleutensebaan al voor auto’s en bussen geopend. Fietsers moesten echter nog even geduld hebben; de fietsroute langs de Vleutensebaan zou pas eind december open gaan. De exacte datum is nu bekend: vanaf woensdag 21 december kunnen ook fietsers profiteren van een snellere route vanuit Leidsche Rijn naar het centrum van Utrecht en vice versa.

Betere bereikbaarheid
Nu moeten fietsers nog het fietspad langs de Verlengde Vleutenseweg nemen om vanaf Leidsche Rijn het centrum van Utrecht te kunnen bereiken. De opening van de doorfietsroute naast de Vleutense Baan zorgt voor een betere verbinding tussen Leidsche Rijn en Utrecht.

Wanneer de nieuwe fietsverbinding opent, is ook de doorfietsroute tussen Vleuten en de Gele brug klaar voor gebruik. Ook worden NS-station Utrecht Leidsche Rijn en busstation Leidsche Rijn via de doorfietsroute bereikbaar. Verder zal een groot deel van de fietsboulevard geopend worden en kunnen fietsers deze fietsboulevard ook vanaf de nieuwe doorfietsroute bereiken.

Utrecht stimuleert fietsen

Met de campagne “Utrecht fietst” probeert de gemeente meer mensen op de fiets te krijgen. De gemeente Utrecht hoopt dat de opening van de doorfietsroute mensen stimuleert om vaker de fiets te pakken. Prettige, snelle fietsroutes zijn namelijk aantrekkelijker dan drukke, chaotische fietspaden.

OfficiΓ«le opening: fiets jij mee?

21 December om 12:00 uur wordt de doorfietsroute officieel geopend door Lot van Hooijdonk. Hier mag jij bij aanwezig zijn. Om 12:00 uur verzamel je dan bij brasserie Grauwaart voor een mini-fietstocht, waarvandaan je over de Vleutensebaan en door Leidsche Rijn Centrum gaat fietsen. De tocht eindigt weer bij brasserie Grauwaart.

13 reacties op “Fietspad langs de Vleutensebaan opent 21 december”

 1. Klinkt goed. Ik vind het alleen nog onduidelijk hoe je vanuit hoge weide/parkwijk veilig en makkelijk op de fietsboulevard en het fietspad van de vleutensebaan komt.De aandacht bij de plannen lijken te liggen op de fietsers vanuit t zand en vleuten. Als wij vanuit het berlijnplein de aansluiting moeten zoeken , is niet prettig. In die u_ bocht wordt het zicht belemmerd door het grote grijze gebouw en fietsers en auto’s rijden daar op smalle weg door elkaar

  1. Inderdaad en de auto’s en bussen komen soms behoorlijk hard de hoek omscheuren. Ik vond het een wonder dat er nog geen ongeluk is gebeurd hoor. Het is iedere ochtend en avond een hele onderneming om heelhuids thuis of /en op het werk te komen.

  2. Ach, de auto’s nemen ook het fietspad om bij de tunnel uit te komen, dus heb je de bocht overleefd op je fiets, kom je ze op het fietspad tegen 😱 Lang leve al het toezicht πŸ˜•

 2. Ha!
  Ik heb ‘m net illegaal getest en het scheelt een aardig stukje fietsen naar Vleuten vanaf het centrum. Jammer dat de weg voor auto’s eerder klaar was😎
  Ik hoop dat de fietsers vanuit Parkwijk betere verbinding krijgen, dan die uit Vleuten de afgelopen jaren hebben gehad.
  Kan ik straks 5 minuten later wegπŸ‘πŸ˜‰

 3. Ik geloof dat de discussie niet duidelijk was op de informatie avond betreft de campagne ‘snellere route ‘ wat Hoge Weide betreft… πŸ˜• 5km meer op je route is toch niet echt sneller te noemen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.