Uitbreiding St. Antonius Ziekenhuis gestart

Het St. Antonius Ziekenhuis in Leidsche Rijn gaat uitbreiden. Deze week is de eerste paal in de grond geslagen.

Afgelopen maandag 12 december is de uitbreiding van het St. Antonius Ziekenhuis gestart. Achter het bestaande gebouw wordt er een nieuw pand van drie verdiepingen bijgezet. Bovendien komen er twee nieuwe bouwlagen bovenop een bestaande vleugel van het ziekenhuis. Bij elkaar gaat het om ruim zevenduidend vierkante meter aan nieuwe ruimte. Naar planning zullen de nieuwe afdelingen begin 2018 klaar zijn voor gebruik.


Advertentie:

Groter zorgaanbod
De nieuwe ruimtes zijn bedoeld voor geboortezorg, een Intensive Care Unit (IC) en twee verpleegafdelingen. De Intensive Care Unit krijgt aanvankelijk zes bedden, wat later mogelijk uitgebreid wordt naar acht. Deze uitbreiding zorgt ervoor dat er vanaf 2018 meer complexe behandelingen uitgevoerd kunnen worden, waardoor het zorgaanbod in de regio groeit.

Omvangrijke moeder- en kindzorg
Het nieuwe centrum voor moeder- en kindzorg is bij deze uitbreiding het meest in het oog springende onderdeel. De regio is goed betrokken geweest bij het maken van de plannen; moeders hebben actief meegedacht over hoe de kamers zo comfortabel, sfeervol en functioneel mogelijk ingericht konden worden.

De afdeling zal gaan bestaan uit 32 comfortabele en sfeervolle gezinssuites die, naast de vanzelfsprekende faciliteiten, beschikken over een slaapbank voor de partner, een douche en een wc. In 16 van deze kamers zullen de bevallingen plaats gaan vinden. Deze suits beschikken bovendien over een ligbad en twee hebben zelfs een bevalbad.

In dit ziekenhuis kunnen moeder en kind altijd bij elkaar blijven, ook wanneer een van de twee extra zorg nodig heeft. Nu slapen hulpbehoevende baby’s vaak nog apart, bijvoorbeeld op de couveuseafdeling. Ook de partner wordt vanaf het begin actief betrokken. Bovendien mogen vrouwen, wanneer de afdeling klaar is voor gebruik, daar ook zonder medische aanleiding bevallen.

4 reacties op “Uitbreiding St. Antonius Ziekenhuis gestart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.