Gemeente Utrecht

Projecten omtrent verkeersveiligheid worden versneld

De gemeente gaat de projecten die gericht zijn op het verbeteren van de verkeersveiligheid versnellen. Er is gekeken naar welke projecten per wijk de hoogste prioriteit hebben. Deze worden als eerste uitgevoerd of de uitvoeringen hiervan worden versneld.

Het project Wilhelminalaan – Bottensteinweg – Pastoor Ohllaan in Vleuten zal worden voortgezet. Dit geld ook voor de projecten bij de Rijnkennermerlaan-Noord – Musicallaan in Terwijde (bij basisschool Hof ter Weide) en bij de oversteek van de busbaan in Parkwijk ter hoogte van de Maartvlinder (bij het Leidsche Rijn College).

De projecten bij de Meerndijk in de Meern en bij de Sporesingel – Stroomrugbaan (de verkeersstructuur rond winkelcentrum Vleuterweide) worden opgepakt en versneld, net als het inventariseren van de 30 km/uur-gebieden.

Ook gaat de gemeente weer aandacht besteden aan de Utrechtseweg (tussen de Parkzichtlaan en Huis te Vleutenbaan, bij Intratuin Leidsche Rijn) en Parkzichtlaan – Crouweldijk. De verkeersveiligheid is hier al verbeterd, maar er zijn nog wat restpunten die aangepakt moeten worden. Bovendien moet er nog een evaluatie komen over deze punten.

1 gedachte over “Projecten omtrent verkeersveiligheid worden versneld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven