Dafne Schippersbrug open begin 2017

De Dafne Schippersbrug zal volgens planning in het eerste kwartaal van 2017 klaar zijn en door fietsers in gebruik kunnen worden genomen.

Eigenlijk had de Dafne Schippersbrug eind 2016 al opgeleverd moeten worden. De bouw van deze brug heeft echter vertraging opgelopen, waardoor de opening en ingebruikname door moest schuiven naar het eerste kwartaal van 2017. Vanaf dan wordt het dus voor fietsers mogelijk om via een kortere en snellere route van Leidsche Rijn naar Utrecht en vice versa te gaan.

Naar verwachting zijn de leuningen, aanvaarbeveiliging, het gaaswerk en de verlichting pas begin 2017 klaar. De planning is echter zeer afhankelijk van weersomstandigheden. Zo moet er nog een stroeve slijtlaag op het brugdek worden aangebracht, wat alleen kan gebeuren als de temperatuur ruim boven het vriespunt ligt.

De gemeente doet er alles aan om de brug zo snel mogelijk op te leveren. Veiligheid en kwaliteit is echter belangrijker. De gemeente vindt het daarom niet verantwoord om de oplevering te versnellen om zo de brug eerder open te kunnen stellen.

De voortgang van de bouw van de Dafne Schippersbrug is op deze livestream te volgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.