Open dagen Leidsche Rijn College

Begin 2017 heeft het Leidsche Rijn College weer een aantal open dagen en informatieavonden op de planning staan. Leerlingen kunnen dan kijken of deze middelbare school bij hun past.

Het Leidsche Rijn College is een middelbare school waarbij talent hoog in het vaandel staat. Goede, kwaliteitsvolle lessen is voor de school erg belangrijk, maar extra uitdaging zodat iedereen zijn eigen talent kan ontwikkelen, mag zeker niet ontbreken. Uniek is dan ook, dat het LRC extra uren aanbiedt. Hierin kunnen leerlingen bijvoorbeeld een nieuwe taal leren, schrijven, filosoferen of debatteren. Leuk voor de leerlingen, goed voor de ontwikkeling en het staat later mooi op het cv. Verder organiseert de school jaarlijks een open podium, een toneelstuk, een literair caf├ę, een wintersportreis en verschillende andere activiteiten. Niet te vergeten: de school staat bekend als enige school in Utrecht die een topsportafdeling voor havo/vwo-leerlingen heeft.

Open Huis
Iedereen die qua schoolkeuze nog in de ori├źnterende fase zit, kan het Open Huis bezoeken. Tijdens het Open Huis worden alle vragen beantwoord en wordt er een rondleiding door de school gegeven. Het Open Huis vindt donderdag 26 januari 2017 van 17:00 tot 21:00 uur en vrijdag 27 januari 2017 van 15:00 tot 19:00 uur plaats. Het is niet nodig om je hiervoor in te schrijven. Het zal waarschijnlijk wel druk worden en het is daarom aan te raden om met de fiets of de bus (lijn 28, halte Korianderstraat) te komen.

Open lesmiddagen
Behalve het Open Huis is het voor jouw kind ook mogelijk om een open lesmiddag te bezoeken. Er zijn twee verschillende open lesmiddagen: een voor alle kinderen die nu in groep acht zitten en een voor de toekomstige gymnasiasten. De open lesmiddag voor alle leerlingen uit groep acht is woensdag 15 februari 2017 van 13:30 tot 15:30 uur. Leerlingen kunnen zich inschrijven via de basisschool. De kennismaking met het gymnasium is woensdag 8 februari van 14:30 tot 17:00 uur. Leerlingen kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@lrc.nl.

Informatieavonden
Ook komen er twee informatieavonden: een voor topsporttalenten en een voor ouders. Topsporttalenten die in aanmerking komen voor een status vanuit de sportbond, de toekomstige LOOT-leerlingen, kunnen woensdag 11 januari 2017 van 19:00 tot 20:00 uur de informatieavond bezoeken. Leerlingen kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar mcoeymans@lrc.nl. Woensdag 15 februari 2017 van 19:30 tot 21:00 uur is er een informatieavond voor alle ouders van kinderen die nu in groep acht zitten. Zij hoeven zich hiervoor niet in te schrijven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.