Winteractiviteiten bij Castellum Hoge Woerd

De komende weken worden er in Castellum Hoge Woerd veel activiteiten georganiseerd. Zo zijn er verschillende workshops te doen, wordt er een kerstbrunch georganiseerd, komt Eugene Ligtvoet avontuurlijke verhalen vertellen en is er op kerstavond een levende kerststal. Bekijk hieronder alle redenen om tijdens de kerstvakantie een bezoekje aan Castellum Hoge Woerd te brengen.

Levende kerststal
Zaterdag 24 december, op kerstavond, kan je de levende kerststal bezoeken en het kindje in de sfeervolle Steede bewonderen. Terwijl je in de kleine dierenstal geniet van de warmte van het vuur en van een heerlijke beker chocolademelk, vertelt Eric Borrias poëtische verhalen. Ook is er een dameskoor aanwezig. Deze activiteit is voor de hele familie, duurt van 17:00 tot 19:00 uur uur en entree is gratis.

Verhalen overboord
Eugene Ligtvoet, een meesterverteller, komt naar Castellum Hoge Woerd om te vertellen hoe het vrachtschip “De Meern 1” tot leven kwam. Hijzelf kruipt in de rol van Manus, de schipper van De Meern 1, en vertelt over al zijn avonturen en belevenissen aan boord.
Verhalen overboord kan je op verschillende dagen bezoeken, namelijk op 29 december, 2 januari en 5 januari. Op al deze dagen vertelt hij zijn verhaal twee keer: een keer om 14:00 uur en een keer om 15:45. Het verhaal duurt een half uur. Toegang is gratis, maar het is slim om, in verband met het beperkte aantal zitplaatsen, op tijd te komen.

Rondleidingen Schip en inventaris
Tijdens deze rondleiding wordt je meegenomen naar het Romeinse schip “De Meern 1” in het paviljoen van Castellum Hoge Woerd en naar een deel van de torenkamers. De rondleidingen kan je zaterdag 24 december om 15:30 uur, maandag 26 december om 14:00 uur en 15:30 uur, zondag 1 januari om 14:00 uur en 15:30 uur, zaterdag 7 januari om 14:00 uur en 15:30 uur en zondag 8 januari om 14:00 uur en 15:30 uur bezoeken. Een kaartje kost €3,- en kan je ook online bestellen. Dit is aan te raden, omdat de rondleidingen vaak vol zitten. Kinderen tot en met zes jaar mogen gratis mee. De rondleiding duurt een uur.

Maak jouw eigen olielampje
Kinderen van zeven tot twaalf jaar mogen deelnemen aan de activiteit “Licht in de duisternis”. Daar gaan ze olie uit zaden persen, waarna ze een Romeins olielampje gaan maken. De uitgeperste olie gaat in het lampje, waar het als brandstof fungeert. De geperste olie en geknutselde lampjes mogen ze mee naar huis nemen, waar zorgt voor licht in deze donkere dagen. De resten van de zaden mogen ze voeren aan de boerderijdieren.
Deze activiteit vindt woensdag 28 december van 15:00 uur tot 16:30 uur plaats. Deelname aan de activiteit kost €2,-. Inschrijven kan hier.

Maak jouw eigen dompelkaars
Maandag 2 januari kunnen kinderen van zeven tot twaalf jaar hun eigen dompelkaars maken. Ze leren dan hoe ze de dompeltechniek moeten gebruiken om zo met veel geduld de mooiste kaarsen te creëren. Na deze workshop mogen ze de kaars mee naar huis nemen.
Er zijn twee workshops; een om 14:00 uur en een om 15:00 uur. Deelname kost €10,-. Hier kan jij je inschrijven voor de workshop van 14:00 en hier voor die van 15:00.

Muziek in het paviljoen
Donderdag 29 december, maandag 2 januari en donderdag 5 januari wordt er een concert gegeven. 29 December wordt er door Martin Oei een romantisch klassiek pianoconcert gegeven. 2 Januari laat “U”Duet met percussie en het Arabische instrument de ud een verweving van klassieke Arabische muziek met jazz, balkanmuziek en westerse klassieke muziek horen. 5 Januari verzorgt Gypsy Verband een concert vol virtuoos gitaarspel en gipsy jazz. Alle drie de concerten zijn gratis te bezoeken.

Voorstellingen van Winterkost
Ten slotte worden er twee verschillende voorstellingen van “Winterkost” opgevoerd. Dinsdag 27 december om 11:00 uur, 14:00 uur en 15:30 uur kunnen de allerkleinsten de voorstelling “Moes” bezoeken: een voorstelling vol fantasie over het proces van appel tot Moes. Na afloop van de voorstelling mogen de kinderen in de MOESspeeltuin spelen; een installatie vol sappige appeltjes en ronkende vrachtwagens.
Zaterdag 7 januari om 10:00 uur, 11:00 uur en 13:00 uur vindt de voorstelling “Babyconcert” plaats. Baby’s van vijf tot veertien maanden kunnen hier voor het eerst kennis maken met theater. Met de mooiste wiegeliedjes, slaapliedjes en kinderliedjes neemt neemt Niki Jacobs het publiek mee op reis naar verre oorden en exotische bestemmingen.

Kijk voor het volledige overzicht van de activiteiten op de site van Castellum Hoge Woerd.

[nieuwsbrief_promo]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].