Blog: LangerakMam en Winterkost in het Theater

Een kindervoorstelling bij Podium Hoge Woerd
LangerakMam werkt al ruim een jaar als vrijwilliger bij Podium Hoge Woerd. Voorheen bezocht ik zelf wel al af en toe het theater, maar met mijn kinderen eigenlijk vrijwel nooit. Dat is wel veranderd met een theater zo dicht bij huis en na het zien van inmiddels heel wat diverse voorstellingen. Naast het zien van cabaret, toneel en dans kwam ik ook in aanraking met kindervoorstellingen. Ik kan nu wel eerlijk toegeven dat ik niet wist dat kindervoorstellingen zo leuk zijn! En volgens mij ben ik niet de enige volwassene die dit vind, want regelmatig zie ik volwassenen die stiekem net zo hard mee lachen tijdens een voorstelling als de kinderen. Wat ik vooral gaaf vind aan deze voorstellingen is de creativiteit die de theatermakers laten zien met het decor. Met de meest alledaagse gebruiksvoorwerpen bouwen ze een fantastisch decor dat aansluit bij de fantasie van een kind. Zo ook de voorstelling die wij bezochten van TG Graasland: Brrr….
Brrrrr…
We kregen het bijna spontaan koud bij het zien van het schitterende noordpool-achtige decor. Zo op de eerste rij lijkt het wel alsof we er midden in zitten. Super! De voorstelling gaat over een eskimo die op een dag een man uit de zee vist; genaamd Wim. De twee leiden een totaal ander leven en worden hier mee geconfronteerd in een ijzige omgeving. Ze communiceren met gebaren en geluiden en proberen elkaars bedoelingen zo duidelijk te maken. Dit levert hilarische momenten op en zorgt voor een lach op het gezicht van de kinderen, maar ook LangerakMam schatert vrolijk mee als de tong van Wim vastgevroren zit aan zijn bekertje ijsthee. Er is ook veel interactie met het publiek: een aantal kinderen mag naar voren komen als er een walrus kunstjes op het toneel vertoond en even later is het tijd voor een sneeuwballen gevecht met de zaal. Met een warme glimlach verlaten we deze Coole voorstelling.
Met de seizoenen mee en workshops
Podium Hoge Woerd heeft elk seizoen leuke kindervoorstellingen en met name ook rond de vakanties is het aanbod groot. Ideaal dus voor een uitstapje met het gezin. Ik ben samen met mijn kinderen al geweest naar de Lente-uitjes, de Herfst-stukjes en nu dus naar Winterkost. De voorstelling wordt vaak gecombineerd met een leuke workshop, waarbij de kinderen vooraf mogen knutselen of spelen in het thema waar de voorstelling over gaat onder leiding van Cultuur 19. De kinderen mochten dit keer hun creativiteit loslaten op kartonnen borden, waar ze een emoticon van mochten maken. Dit gaat natuurlijk als aandenken mee naar huis.
Nog meer redenen om naar het Castellum te gaan
De theaterzaal van Podium Hoge Woerd is compact en overzichtelijk. Voor de allerkleinsten zijn er ook zitverhogers aanwezig. Vaak worden de kinderen na afloop van de voorstelling door het theatergezelschap nog uitgenodigd om een kijkje te nemen op het podium. Super leuk en spannend natuurlijk. De locatie van het theater in het Castellum is ideaal om je bezoek te combineren met een van de andere leuke activiteiten die je er kunt doen. Je kunt een rondje door het museum maken, de dieren bij Steede gaan knuffelen en afsluiten met een tosti of pizza bij het Castellumcafé. Bij ons thuis wordt s’avonds door de kinderen de voorstelling nog even nagespeeld. Het bezoeken van theater stimuleert de fantasie bij kinderen, daar word ik als moeder blij van.

Naar welke voorstelling?
In januari zijn er nog diverse leuke voorstellingen te zien. Vrijdag 6 januari kun je naar Het Houten Huis en Orkaan: Onbekend Land 6+. Op 7 januari zijn er diverse babyconcerten waarbij je samen met je baby op het podium naar muziek kunt luisteren. Op 22 januari kun je naar Tg. Winterberg: Sterrenwachter 2+ of ga 29 januari naar het verhaal van de GVR gespeeld door Ila v.d Pouw. Dat is weer eens wat anders dan het lezen van het boek of naar de bioscoop. De prijzen van de voorstellingen variëren. Soms is er een vaste prijs, maar vaak heb je tickets voor volwassenen rond de 10 a 12,50 euro en voor kinderen rond de 8,50 euro. In maart staan de Lente-uitjes alweer op het programma. Houd de website van Podium Hoge Woerd in de gaten!

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven