Meerdere valpartijen op ’t Lint

Op het ’t Lint zijn vandaag meerdere valpartijen geweest vanwege de gladheid. Ter hoogte van Goes / achteringang van het Castellum waren er twee zware valpartijen waarvoor zelfs de ambulance werd opgeroepen. Passerende gemeentewerkers hebben het stuk, zo’n 50 vierkante meter, alsnog met de hand gestrooid.

Een andere valpartij was elders op ’t Lint. Dit keer bij Burgemeester Middelweerdbaan waarbij een oudere heer hard onderuit ging.

Gemeente strooit niet op ’t Lint
Wij hebben gebeld met de gemeente met de vraag waarom men daar niet strooit. Het beleid is om in de eerste fase alleen te strooien op officiële hoofdroutes. Het Lint valt hier niet onder, bovendien speelt de ecologie ook mee. Bij kleine hoeveelheden is strooizout niet schadelijk. In grote hoeveelheden is het wel schadelijk voor het milieu. Als het dooit, zakt het smeltwater in de bodem. Als hier teveel strooizout in zit, kan het de wortels van bomen en struiken beschadigen. Daarom gebruikt de gemeente niet meer zout dan nodig.

Waar strooit de gemeente nog meer niet
Op de volgende plekken strooit de gemeente niet:

 • woonstraten
 • stoepen (wel bij openbare gebouwen, in fase 2)
 • bus- en tramhaltes
 • binnenstraten
 • waterwingebied in Leidsche Rijn
 • het Lint in het Máximapark
 • fietspad door het Griftpark (in verband met de ecologische zone)

Strooikaart
De meest actuele routes die de gemeente strooit in fase 1 vindt u hier. Op de website van de gemeente treft u meer informatie aan over dit onderwerp of volg Gladheid030 op Twitter.

 

40 gedachten over “Meerdere valpartijen op ’t Lint”

 1. De nieuwe Vleutense baan staat nog niet op de kaart.😉
  Tip voor alle fietsers:
  – Niet sturen
  – Niet remmen
  – zoveel mogelijk rechte koers
  … en vooral niet vallen🚴🏼🚴🏼🚴🏼

 2. Dat beetje zout dat dan zogenoemd slecht voor de ecologie zou zijn weegt natuurlijk nooit op tegen het leed.. Het Lint is dan wel geen hoofdroute, maar wél erg druk bereden!!

  1. Beste Harald, mijn schoonmoeder is de vrouw die vanmorgen hard is gevallen achter Goes. Ze heeft een flink blauw oog, haar sleutelbeen gebroken en een flink gat in haar hoofd. Ze is thuis. Dacht dat je dit misschien dan wel zou willen weten.

  1. Zelfs als je wel goed uitkijkt ga je nóg onderuit! Dus das onzin ben vanmorgen zelf flink ten val gekomen daardoor omdat de gemeente NIET gestrooid had! Dus deze reactie slaat nergens op je kan opletten wat je wil maar als t glad is ga je hoe dan ook op je gezicht.

  2. Wat een belachelijke op merking zeg …kun je rekening mee houden:(!#/^&*£%%=als je glijd glijd je en zeker met scooter er is geen houden aan ..en echt het was een glijbaan ..ik loop elke ochtend met de honden daar en geloof mij zie in deze tijd zoooo vaak mensen onderuit gaan gemeente moet meer strooien …lekker belangrijk dan het… milieu ..!! Lijkt mij belangrijker al het leed van deze mensen buiten het fijt dat ze letsel hebben soms veelll letsel wat dacht je van de scooters die schade hebben…wie betaald dat?!! Hoop dat de gemeente klaar staat voor ze ..

  3. Haha, gewoon lopen over het gras, heb ik ook vanmorgen gedaan met mijn hond, toen ik merkte dat het spiegelglad was! De gemeente hiervoor aansprakelijk stellen, we zijn toch volwassen mensen, dus zelf verantwoordelijk, mocht je, Astrid Deurhof toch ’n vergoeding weten los te peuteren, gebruik die dan voor verfrissingscursus nederlands😂😂

 3. Ik ben een voorstander om goed met het milieu om te gaan maar soms moet je gewoon prioriteiten stellen. Het moet toch niet zo worden dat je wenst een boom of struik te willen zijn om meer aandacht/bescherming te kunnen krijgen😡 Gewoon strooien, zand, zout whatever!! Het is maar incidenteel!

  1. Steven Griffioen

   Een scooter is, net als strooien, slecht voor het milieu. Strooien is korte termijnpolitiek om leed te voorkomen, het milieu is lange termijnpolitiek. Voor de lange termijn kiezen dus, daar heeft iedereen iets aan (behalve de mensen die vandaag hard gevallen zijn dan).

 4. Erg vervelend die valpartijen ik hoop dat het goed komt en gaat met de slachtoffers , maar er is ook zo iets als eigenverantwoording en gewoon goed opletten met zulk weer. Fiets elke dag maar let goed op hoe de conditie is van de wegen waar ik fiets 😋😊

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].