Meerdere valpartijen op ’t Lint

5 januari 2017 14:32  Redactie  40 reacties

Op het ’t Lint zijn vandaag meerdere valpartijen geweest vanwege de gladheid. Ter hoogte van Goes / achteringang van het Castellum waren er twee zware valpartijen waarvoor zelfs de ambulance werd opgeroepen. Passerende gemeentewerkers hebben het stuk, zo’n 50 vierkante meter, alsnog met de hand gestrooid.

Een andere valpartij was elders op ’t Lint. Dit keer bij Burgemeester Middelweerdbaan waarbij een oudere heer hard onderuit ging.

Gemeente strooit niet op ’t Lint
Wij hebben gebeld met de gemeente met de vraag waarom men daar niet strooit. Het beleid is om in de eerste fase alleen te strooien op officiële hoofdroutes. Het Lint valt hier niet onder, bovendien speelt de ecologie ook mee. Bij kleine hoeveelheden is strooizout niet schadelijk. In grote hoeveelheden is het wel schadelijk voor het milieu. Als het dooit, zakt het smeltwater in de bodem. Als hier teveel strooizout in zit, kan het de wortels van bomen en struiken beschadigen. Daarom gebruikt de gemeente niet meer zout dan nodig.

Waar strooit de gemeente nog meer niet
Op de volgende plekken strooit de gemeente niet:

 • woonstraten
 • stoepen (wel bij openbare gebouwen, in fase 2)
 • bus- en tramhaltes
 • binnenstraten
 • waterwingebied in Leidsche Rijn
 • het Lint in het Máximapark
 • fietspad door het Griftpark (in verband met de ecologische zone)

Strooikaart
De meest actuele routes die de gemeente strooit in fase 1 vindt u hier. Op de website van de gemeente treft u meer informatie aan over dit onderwerp of volg Gladheid030 op Twitter.

 

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

40 reacties

 1. Astrid Deurhof

  In maarssen bij crossbaan fazantenkamp ook een scooter die flink onderuit ging spek glad daar !! Meisje moest mee met ambulance …er moet meer gestrooid worden!!

  • Heino Gerlich

   Alle twee de meiden zijn per ambulance afgevoerd omdat onze fijne gemeente er geen aandacht aan besteed

  • Astrid Deurhof

   Oh echt ..maar hoorde dat het iig gelukkig mee viel met ze he;)…gebeurd daar te vaak dat ze niet strooien:(

 2. Ruud Witteveen

  De nieuwe Vleutense baan staat nog niet op de kaart.😉
  Tip voor alle fietsers:
  – Niet sturen
  – Niet remmen
  – zoveel mogelijk rechte koers
  … en vooral niet vallen🚴🏼🚴🏼🚴🏼

 3. Corina Pijlman

  Beetje bedriegelijk want soms zie je een dooi plas.Vervolgens toch een glad stukje ineens.Bv brugje naar fazantenkamp erg link.

 4. Harald Jans

  Dat beetje zout dat dan zogenoemd slecht voor de ecologie zou zijn weegt natuurlijk nooit op tegen het leed.. Het Lint is dan wel geen hoofdroute, maar wél erg druk bereden!!

 5. Harald Jans

  O ja, ik was getuige van beide valpartijen bij Goes (zoals in het bericht genoemd). Hopelijk gaat het de slachtoffers goed!

  • Tamara Brand

   Beste Harald, mijn schoonmoeder is de vrouw die vanmorgen hard is gevallen achter Goes. Ze heeft een flink blauw oog, haar sleutelbeen gebroken en een flink gat in haar hoofd. Ze is thuis. Dacht dat je dit misschien dan wel zou willen weten.

  • Harald Jans

   Fijn dat je dat meld. Goed om te horen dat ze weer thuis is. Hopelijk een spoedig herstel. Heel veel beterschap!! Groet, Harald.

 6. Amstel De Hond

  Tsja, hoort bij de winter, weerbericht op je tel goed in de gaten houden & zelf oplettend blijven & op tijd v huis, worden al genoeg gepamperd hier in Ned!❄⛄⛄❄⛄

  • Sanne Gerlich

   Zelfs als je wel goed uitkijkt ga je nóg onderuit! Dus das onzin ben vanmorgen zelf flink ten val gekomen daardoor omdat de gemeente NIET gestrooid had! Dus deze reactie slaat nergens op je kan opletten wat je wil maar als t glad is ga je hoe dan ook op je gezicht.

  • Astrid Deurhof

   Wat een belachelijke op merking zeg …kun je rekening mee houden:(!#/^&*£%%=als je glijd glijd je en zeker met scooter er is geen houden aan ..en echt het was een glijbaan ..ik loop elke ochtend met de honden daar en geloof mij zie in deze tijd zoooo vaak mensen onderuit gaan gemeente moet meer strooien …lekker belangrijk dan het… milieu ..!! Lijkt mij belangrijker al het leed van deze mensen buiten het fijt dat ze letsel hebben soms veelll letsel wat dacht je van de scooters die schade hebben…wie betaald dat?!! Hoop dat de gemeente klaar staat voor ze ..

  • Amstel De Hond

   Haha, gewoon lopen over het gras, heb ik ook vanmorgen gedaan met mijn hond, toen ik merkte dat het spiegelglad was! De gemeente hiervoor aansprakelijk stellen, we zijn toch volwassen mensen, dus zelf verantwoordelijk, mocht je, Astrid Deurhof toch ’n vergoeding weten los te peuteren, gebruik die dan voor verfrissingscursus nederlands😂😂

 7. Silvia van Stralen

  ik had al zo’n vermoeden dat het glad zou zijn in het park dus ben niet met de honden het park in gegaan vanochtend en de komende dagen kom ik er ook even niet

 8. Peggy Kuipers-Daniels

  Ik ben een voorstander om goed met het milieu om te gaan maar soms moet je gewoon prioriteiten stellen. Het moet toch niet zo worden dat je wenst een boom of struik te willen zijn om meer aandacht/bescherming te kunnen krijgen😡 Gewoon strooien, zand, zout whatever!! Het is maar incidenteel!

  • Een scooter is, net als strooien, slecht voor het milieu. Strooien is korte termijnpolitiek om leed te voorkomen, het milieu is lange termijnpolitiek. Voor de lange termijn kiezen dus, daar heeft iedereen iets aan (behalve de mensen die vandaag hard gevallen zijn dan).

 9. Ashwin Boef

  Erg vervelend die valpartijen ik hoop dat het goed komt en gaat met de slachtoffers , maar er is ook zo iets als eigenverantwoording en gewoon goed opletten met zulk weer. Fiets elke dag maar let goed op hoe de conditie is van de wegen waar ik fiets 😋😊

 10. DE OVERHEID BEPAALT DE BURGER BETAALT

 11. Margret Abbink

  In Terwijde bij het winkelcentrum de weg langs het spoor richting Louis Armstronglaan ook 2 fietsers onderuit in nog geen 10 min 😳😳


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website