26 januari Informatieavond voor huizenkopers en verbouwers over energie en subsidies.

Heeft u een nieuw huis gekocht, wilt u een nieuw huis kopen of gaat u flink verbouwen? Op donderdagavond 26 januari is er in het Majellacentrum een inloopavond met heel veel informatie over isolatie, subsidie, energielabels en financiering.

De meeste mensen betalen maandelijks tussen de 140 en 190 euro aan aardgas (stadsverwarming) en elektriciteit. Bij de aankoop van een nieuw huis wordt er vaak een nieuwe keuken en badkamer aangeschaft. Het is een kleine moeite om ook wat maatregelen te nemen die er voor zorgen dat de komende jaren de energierekening lager wordt. Isolatie (spouwmuur, vloer, dak) zorgen ervoor dat de energierekening flink omlaag gaat, het is niet duur (afhankelijk van de grootte van je woning) en er is de komende maanden nog landelijke subsidie. Karst Bakker vertelt: ’in mijn nieuwe woning ga ik vloerverwarming aanschaffen, ik heb kleine kinderen en het lijkt me heerlijk zo’n comfortabel huis’. Voor het verwarmen van je woning met een warmtepomp, een pelletkachel of een zonneboiler is in 2017 ook een landelijke subsidie beschikbaar. Tegenwoordig zijn er verschillende banken die een duurzame verbouwing meefinancieren in de hypotheek, of u kunt geld lenen via het Nationaal Energiebespaarfonds. Op 26 januari kunt u alles navragen en hoort u meer!!


Advertentie:

Naast een aantal informatiestands die u kunt bezoeken, kunt u de volgende workshops volgen:

19:15-19:35 EnergieLabels, hoe werkt het en wat kan ik ermee?
19:35-20:00 Subsidie en isolatie
20:00-20:20 Duurzaam verbouwen en vochtproblemen
20:40-21:00 NoM, wonen zonder energierekening
21:00-21:20 Landelijke subsidie voor isolatie, warmtepompen, zonneboilers
21:20-21:45 Financieren van duurzame verbouwingen

Donderdagavond 26 januari 2017 van 19 tot 21:30 uur in het MajellaCentrum, Vleutenseweg 494 (vlakbij de Douwe Egberts); inloopavond met informatiestands, een aantal workshops en koffie/thee. U kunt zich opgeven bij: infoavond@energie-u.nl

8 reacties op “26 januari Informatieavond voor huizenkopers en verbouwers over energie en subsidies.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.