Blog: Bigshopper

13 januari 2017 19:15  Redactie  2 reacties

Vaak zie ik haar lopen. Ogenschijnlijk dwalend door de buurt.
Waar ze vandaan komt weet ik niet. Wat haar doel is evenmin.

Heimelijk ben ik weleens een stukje achter haar aan gegaan. Als een schaduw volgde ik haar, met Hummer in mijn kielzog zodat ik nu en dan even halt kon houden zonder op te vallen.

Altijd heeft ze een boodschappentas bij zich. Een zogenaamde Bigshopper. Aan de kleurstelling van de tas meen ik te herkennen dat deze bij ‘Action’ vandaan komt. De vrouw struint kennelijk graag rond in een winkel als deze. Misschien jaagt ze er op koopjes en gaat net als wij met meer de deur uit dan wat er op haar lijstje staat. De Bigshopper heeft ze misschien wel aangeschaft juist omdat haar winkelmandje uitpuilde en ze aan de kassa ontdekte dat haar plastic ‘Lidl’ tas het niet zou kunnen bergen. Misschien had ze zich wel voorgenomen naar de ‘Action’ te gaan juist omdat ze een Bigshopper nodig had en ze weet dat die daar het minst op haar budget drukken.

Ik zie haar geregeld met de tas en als ze voorbij ons huis loopt lijkt ze altijd even haar pas in te houden. Ik zie haar als ik aan de keukentafel zit met mijn laptop voor me, bezig stukjes te schrijven zoals dit. Zou ze het weten dat ik het ben die haar zo nu en dan achterna loopt? Heeft ze ons misschien een keer gevolgd terwijl wij het niet door hadden? Tenslotte gaan ook wij op pad zonder duidelijk doel. Vier keer per dag zijn we er samen even uit, Hummer en ik. Vier keer per dag heeft ze kans ons ergens tegen het lijf te lopen.

Soms komt ze ons tegemoet en met een kort knikje groet ik haar dan. De tas heeft ze onder haar arm geklemd, maar de winkels zijn niet in de richting die zij gaat. Ik kijk even om en speel met de gedachte haar weer achterna te lopen, maar natuurlijk zou dat vreemd zijn.

Zou zij hetzelfde denken en ook even omkijken? Nog nooit hebben onze blikken elkaar op een dergelijk moment gekruist. Nog nooit draaiden we ons op hetzelfde ogenblik even om, dus ik weet het niet. Eigenlijk weet ik bitter weinig van de vrouw die ik zo vaak zie lopen door onze wijk. Met een lege ‘Action’ tas onder haar arm, ogenschijnlijk op weg naar nergens.

Hans Peter

Lees hier alle eerdere blogs van Hans Peter

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties

  1. Mooi geschreven, ik zie jou en Hummer ook vaak lopen. Leuk om te lezen hoe anderen met de wijk bezig zijn (vorige blog)


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website