Droomdekentjesmaakdag met NLdoet

13 januari 2017 09:57  Redactie  3 reacties

Op zaterdag 11 maart tijdens NLdoet wordt er in De Schalm een maakdag georganiseerd om droomdekentjes te maken voor Stichting de Regenboogboom. Droomdekentjes zijn er voor kinderen hier in Nederland, die om wat voor reden ook (ziekte, gepest worden, een scheiding, overlijden, huiselijk geweld, een ongeluk etc.) plotseling de controle over hun leven verliezen en zich daardoor uiterst kwetsbaar voelen. Het is een uniek en met liefde gemaakt dekentje waaronder een kind veilig voelt.

Droomdekentjes worden belangeloos gemaakt door honderden vrijwilligsters in Nederland. Ze stellen deze Droomdekentjes van harte beschikbaar aan de Regenboogboom. De Regenboogboom zorgt ervoor dat deze prachtige dekentjes gefotografeerd op de website www.droomdekentjes.nl terecht komen en na aanvraag verzonden worden naar de kinderen.

De Droomdekentjesmaakdag in De Meern wordt georganiseerd door Carolyn Cook, de begeleidster van de Droomdekentjes groepen van de Huiskamers van de Wijk in Vleuten en De Meern. Met NLDoet hoopt zij veel nieuwe maaksters te kunnen inspireren en zoekt mensen die kunnen quilten, naaien, breien of haken en wie mee willen helpen zoveel mogelijk droomdekentjes te maken. Materialen en projecten zijn op de dag beschikbaar maar donaties van katoen kinderstofjes, felgekleurd katoen stofjes, katoenen dekbedhoezen voor de achterkanten, naaigaren, brei/haakgaren en alles wat nodig is om deze mooi droomdekentjes te kunnen maken zijn welkom. Ook afgemaakte dekentjes (of dekentjes die nog niet af zijn, zodat wij dat kunnen doen) kunnen ingeleverd worden. Maten 90x120cm, 120x150cm, 150x200cm.

Er wordt ook meegedaan met de Grootste Gehaakte Deken van de Wereld 2018 en de groepen willen graag zoveel mogelijk gehaakte vierkantjes (granny’s genoemd) van 10x10cm of 20x20cm inzamelen. Mensen die het leuk zal vinden om deze vierkantjes aan elkaar te verbinden zodat dekentjes van 140x200cm kunnen gemaakt worden zijn ook nodig.
Aanmelden voor 11 maart 2017 kan via www.NLdoet.nl of mail Carolyn Cook cookfam4@ziggo.nl

Iedereen is van harte welkom bij de Huiskamers van de Wijk, op dinsdag ochtend van 9.30uur bij de Huiskamer van de Wijk Vleuten, CultuurCampus, Vleuterweide en woensdagochtend van 9.30uur bij de Huiskamer van de Wijk De Meern, De Schalm.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

3 reacties

    • Linda de Widt

      Leuk bedacht! Maar echt enthousiast ben ik niet. 🤔 hoop je dat je naailes krijgt RReile Meyers


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website