Op zoek naar vrijwilligerswerk? Bezoek Matchpunt in de CultuurCampus

16 januari 2017 06:15  Redactie  2 reacties

Op 12 december 2016 is het Matchpunt Vleuten–De Meern geopend. Een initiatief van Vrijwilligerscentrale Utrecht. Het Matchpunt is een locatie bij u in de wijk waar u terecht kunt wanneer u op zoek bent naar vrijwilligerswerk en daar graag hulp bij hebt. Ook kunt u hier al uw vragen over vrijwilligerswerk stellen (zoals vrijwilligerswerk met een uitkering of welke werkzaamheden er bij u passen). Bij het Matchpunt is ook een adviseur vrijwillige inzet actief, die alle vragen van vrijwilligersorganisaties en initiatieven beantwoordt.

Iris Neijeboer (links) en Roxanne Veldhoen (rechts)

In Vleuten-De Meern is die locatie Informatiecentrum CultuurCampus in Vleuterweide geworden. Daar staan vrijwilligers Iris Nijeboer (52) en Roxanne Veldhoen (25) van Welzaam u graag persoonlijk te woord. U kunt hen ook eerst bellen via telefoonnummer 030-6620650 of e-mailen via receptiecultuurcampus@welzaamutrecht.nl.

Organisaties in Vleuten-De Meern die informatie willen over het Matchpunt kunnen contact opnemen met wijkadviseur Naomi Nederlof van de Vrijwilligerscentrale Utrecht via telefoonnummer 06-22648646 of via e-mail naomi@vcutrecht.nl.

Er wordt dan een afspraak met u gemaakt die 30-60 minuten gaat duren. Die afspraken kunnen ingepland worden op vaste tijdstippen, te weten: maandag, woensdag en donderdag om 09:30, 10:30, 11:30, 13:00, 14:00 en 15:00 uur. Langskomen is geheel gratis, vrijblijvend en informatief.

Tijdens die afspraak:

  • worden al uw vragen beantwoordt,
  • krijgt u veel inhoudelijke informatie over de beschikbare vacatures en wat belangrijk is bij het juist reageren op vacatures,
  • wordt er geïnventariseerd wat voor soort vrijwilligerswerk u het meeste aanspreekt en waarom u vrijwilligerswerk wilt gaan doen
  • wordt er samen met u gekeken naar vacatures op de website,
  • leert u hoe u zelf per organisatie of categorie kunt zoeken naar vacatures,
  • krijgt u meteen een aantal samen uitgekozen vacatures mee naar huis waar u zelf dan naar kunt handelen door contact op te nemen met desbetreffende organisaties.

Na afloop van het gesprek wordt u verzocht een registratieformulier in te vullen.
De medewerkers van het Matchpunt fungeren dan ook als tussenpersoon, u bent zelf verantwoordelijk voor de afhandeling, voor het verkrijgen van de vrijwilligersfunctie.

Organisaties die vrijwilligers zoeken kunnen het beste rechtstreeks contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Utrecht via telefoonnummer 030-2312289 of via e-mail info@vcutrecht.nl.

Een informatief filmpje over het Matchpunt Vleuten-De Meern met Iris en Roxanne is te zien op YouTube.

Lees ook:

Feestelijke opening matchpunt Vleuten-De Meern

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website