Opmerkelijke vondst bij Gele Brug: vermoedelijk vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog

Burgemeester Jan van Zanen heeft zojuist laten weten dat er vermoedelijk een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden is naast de Vleutenseweg in Utrecht bij de Gele Brug.

Tijdens een bodemonderzoek werd het ‘verdachte object’ is op zes meter diepte gevonden bij werkzaamheden aan de spoorverdubbeling tussen Utrecht en Leidsche Rijn. Ter hoogte van de oprit naar de Hogeweidebrug (de gele brug bij Douwe Egberts), is het object gevonden vlakbij het talud van de Vleutenseweg.

Burgemeester Van Zanen laat weten dat aangezien het gebied in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd is, er niet uitgesloten kan worden dat het gaat om een niet-ontplofte vliegtuigbom. “Maar het kan ook een ander, geheel ongevaarlijk, ijzerhoudend object zijn.”

Er wordt een onderzoek gestart naar het object. Tot die tijd blijft het object gewoon liggen zoals het er al meer dan 70 jaar ligt en er anders nog lange tijd zou hebben gelegen. Er geen risico’s zijn voor de omgeving.

Er komt meer duidelijkheid over de uitkomst van het onderzoek op 10 februari.

21 gedachten over “Opmerkelijke vondst bij Gele Brug: vermoedelijk vliegtuigbom uit Tweede Wereldoorlog”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.