Van verkrachting verdachte Vleutenaar geen geld voor rit naar rechtbank

In mei 2015 zou een meisje op het station van Zwolle in een trein gesleurd en verkracht zijn. Donderdag moest de verdachte voorkomen, maar die had geen geld om naar de rechtbank te reizen.

Het toen 12-jarig meisje stond op 6 mei 2015 op een perron van station Zwolle. De verdachte zou haar hebben vastgegrepen en een trein in hebben gesleurd. Onder bedreiging van een mes zou het meisje zijn misbruikt. Aan de zaak is destijds weinig tot geen ruchtbaarheid aan gegeven.

De verdachte is de 22-jarige Adam V.B. uit Vleuten die donderdagmiddag in de rechtbank had moeten verschijnen. Zijn raadsman liet weten dat zijn cliënt zich zou hebben afgemeld middels een e-mail. In de e-mail liet hij weten dat hij nog maar negentig cent op zijn bankrekening had staan en geen risico wilde lopen door zwart te rijden met de trein. Wel zou hij zich schamen om te komen maar desondanks wel graag de situatie willen uitleggen.

Zijn advocaat, die vanuit Utrecht met de auto naar Zwolle zou gaan, had zijn cliënt nog aangeboden om mee te rijden. Ook daar had de man zwart voor moeten rijden om vanuit Vleuten met de bus naar het centrum te komen, zo zou uit een eerdere e-mail van de verdachte blijken.

Zowel de rechters als de officier van justitie wilden wel dat de verdachte bij de behandeling van de zaak aanwezig zou zijn, aangezien zij nog de nodige vragen hebben. Zij stelden voor dat de man een volgende keer door de politie naar de rechtbank wordt gebracht.

12 gedachten over “Van verkrachting verdachte Vleutenaar geen geld voor rit naar rechtbank”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.