Blog: 5 tips voor een schoon en opgeruimd huis!

1 februari 2017 09:58  Redactie  2 reacties

De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij gevlogen. De kerstversiering is allang opgeruimd, het huis lijkt weer groter en lichter en je nieuwe agenda loopt al aardig vol. Opruimen helpt niet alleen om de omgeving te ordenen, maar kan eveneens hetzelfde doen met je gedachten (ordenen dus). Lees daarom de 5 tips voor een schoon en opgeruimd huis!

Goed opruimen, niet alleen in huis maar ook op kantoor of een andere werkomgeving, helpt om rust te creëren. Door de ruimte komt er creativiteit en probleemoplossend vermogen op gang. Het zorgt voor betere concentratie en geeft grip op de wereld. Dat is een fijn bij-effect! Wist je dat opruimen daarom een plek in je agenda verdient? Juist door de genoemde effecten?

UWassistent geeft 5 tips voor een schoon en opgeruimd huis:

  1. De vaat wordt nog schoner als je regelmatig de afwasmachine schoonmaakt. Los een kopje soda op in heet water. Giet deze oplossing op de zeef van de afwasmachine. Laat dit een tijdje staan. Vervolgens laat je de machine op het heetste programma leeg draaien.
  2. De gaspitten worden vaak slecht schoon bij de normale schoonmaakbeurt van het fornuis. Een goed alternatief voor de gaspitten is het gebruiken van ‘brillo’ sponsjes. Wel heel voorzichtig wrijven en gegarandeerd dat ze daarna weer volop zullen glimmen.
  3. Vlekken op de bank, kinderen knoeien nogal eens op de bank. Het wondermiddel? Ossengalzeep doet wonderen voor alle vlekken op de bank: melk, poep, groente/fruit, etc. Zelfs chocolade gaat vaak uit de bank met ossengalzeep. Je kunt ossengalzeep kopen bij de drogist.
  4. Last van dierenharen? Gebruik dan een vochtige rubberen handschoen en alle dierenharen zullen hieraan blijven plakken.
  5. Jouw donzen beddengoed een keer goed laten opschudden? Donzen kussens en dekbedden kunt je opkloppen door ze in de droger te doen met een paar tennisballen.

Geen zin om zelf deze schoonmaaktips te gebruiken? Huur dan een huishoudelijke hulp in van UWassistent. Wil je eenmalig jouw huis helemaal laten opfrissen? Dit behoort ook tot de mogelijkheden bij Uwassistent! Neem dan contact met ons op.

Lees hier alle eerdere blogs van UWassistent


Advertentie:


Advertenties:

2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website