Via Nova College in de Tweede Kamer


10 februari 2017 13:53  Redactie  1 reactie

Dinsdag 7 februari gingen 160 leerlingen van het Via Nova College met drie volle bussen naar Den Haag. Alle klassen van het derde leerjaar stonden extra vroeg op om in Den Haag op een interactieve manier les te krijgen over de politiek, de democratie en de wetten in Nederland. Het hoogtepunt was het moment dat ze in het ‘hart’ van de democratie mochten kijken: de Tweede Kamer. De leerlingen waren onder de indruk “het was echt gaaf om wat je anders altijd op TV ziet nu in het echt te zien” zei Sarah Stelte. Ceren Soyyigit was juist erg verbaasd “ik wist niet dat de publieke tribune zo klein was en dat je er altijd kunt kijken wanneer je maar wilt.

Lodewijk Asscher
Tijdens een tablet-tocht met gps op het Binnenhof ontdekten de Via Nova Leerlingen de leukste dingen. Toen een paar meiden graag wilden weten waar de Primark was vroegen ze willekeurig aan een paar nette mannen in pak de weg. Toen hun docenten daarna vroegen of hun ook iets was opgevallen keken ze verbaasd, “was dat echt Lodewijk Asscher? Is die belangrijk dan?” “Ja meiden, hij is de minister van Sociale Zaken en vicepremier van Nederland!”

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

1 reactie


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website