Bewoners in beeld: Yolo Disco weer volop actief in buurtcentrum De Weide Wereld

Drie jaar geleden startten Welzaams Sociaal Makelaars Simone van der Sluijs en Latifa Bali de Yolo Disco in buurtcentrum De Weide Wereld te Vleuterweide. Het was meteen een groot succes bij de jonge bewoners van Vleuten-De Meern. Vorig jaar oktober besloten de dames ermee te stoppen. De zonen van Joyce en Linda kwamen na deze laatste disco teleurgesteld thuis, ze vonden het verschrikkelijk dat de Yolo Disco stopte. Dit was reden voor Joyce om navraag te doen bij Simone en Latifa wat er allemaal gemoeid ging met het houden van de maandelijkse disco. Toen zij ook alles te horen had gekregen over subsidie via het initiatievenfonds van de gemeente, nam Joyce contact op met Linda met de vraag of zij belangstelling had mee te helpen.
Linda wilde zich best inspannen voor het ontwerpen van het promotiemateriaal en haar organisatietalent graag inzetten voor de Yolo Disco.

Joyce Wanders-Emont (32), dochtertje Valerie (6) en Linda van Miltenburg-Prins (38) uit Vleuterweide.

En zo ging, dankzij de vrijwillige en enthousiaste inzet van deze twee dames, in januari van dit jaar de Yolo Disco toch weer van start. Maar liefst 60 kinderen verschenen die avond.
Dat mogen er wat Joyce en Linda betreft nog veel meer worden! Er is immers plek voor 250 kinderen met toestemming van de brandweer. Zij doen dan ook meteen een oproep aan alle andere basisscholen in de regio Vleuten-De Meern om bekendheid te geven aan de Yolo Disco.

De Yolo Disco is voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar en wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden van 19:00-21:00 uur. Entree 2,50 euro per kind en er is een open bar aanwezig in buurtcentrum De Weide Wereld waar consumpties gekocht kunnen worden.
Om de kinderen te verwelkomen en de leuke activiteiten die er gehouden worden tijdens de disco in goede banen te leiden, maar ook in geval van kleine schermutselingen en ongevallen, is er altijd begeleiding van volwassenen aanwezig. Ouders die een handje willen helpen zijn van harte welkom. Er worden nog vrijwilligers gezocht!
Joyce en Linda hebben per discoavond een leuk thema gepland welke van tevoren al in hun jaarplanning terug te vinden is. Deze jaarplanning, thema flyers en andere promotiemateriaal zijn gratis aan te vragen door scholen en andere geïnteresseerden via e-mailadres [email protected] of Twitter via @yolodisco of de facebook groepspagina yolodiscovleuten.

De eerstvolgende Yolo Disco avond is op vrijdag 24 februari met als thema Carnaval. De kinderen mogen dan verkleed naar de disco komen, er worden diverse prijzen uitgereikt,onder andere voor het mooiste kostuum!
Wilt u informatie over buurtcentrum De Weide Wereld dan kunt u contact opnemen met Welzaams Sociaal Beheerder Adil Chebli via [email protected] of tel.nr. 06-81318461.

Geschreven door Ellen Bergakker

Lees ook:
Stel jezelf voor! YOLO Disco in Vleuterweide

4 gedachten over “Bewoners in beeld: Yolo Disco weer volop actief in buurtcentrum De Weide Wereld”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven