Kom tijdens de voorjaarsvakantie animatiefilms maken bij De Vrijstaat

Tijdens de voorjaarsvakantie kunnen kinderen naast de zaterdag en zondag ook op woensdag, donderdag en vrijdag animatiefilms maken bij De Vrijstaat. In de tot nu toe druk bezochte Animatiewerkplaats laat animator Moniek van der Kaaden onze jonge bezoekers experimenteren met diverse animatietechnieken.

Toveren in de animatiewerkplaats
Kinderen brengen hun tekening in beweging in 2D, kleien een verhaal of maken een pixilation op de ‘AnimatieVloer’. Moniek van der Kaaden: “Het mooiste magische moment is als de kinderen ontdekken dat hun tekeningen tot leven komen. Het is een beetje toveren. In animatie kan alles, ook dat wat in het echt niet kan. Dus de mogelijkheden zijn onbegrensd.

Tekenatelier en installatie
In het tekenatelier is het werk van Illustrator Pépé Smit te bewonderen. Kinderen maken er hun eigen tekening en blazen zo leven in een zelf bedachte wereld. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht: bij Tik Tik Tok kunnen zij in de huisjes van het wollen wolken volkje kijken. Tik Tik Tok is een video-installatie met stopmotion-animatie van Inti Mego & Zaou Vaughan.

Animatiestudio Vrijstaat
Animatiestudio Vrijstaat wordt getipt als uitje door o.a. Kidsproof en Bier en Appelsap. Het testteam van Kidsweek geeft Animatiestudio Vrijstaat het cijfer 9. “Het is leuk om met je eigen lijf een filmpje te maken”, “Stopmotion geeft een grappig effect” en “Als het lukt ben je heel blij!” – aldus het enthousiaste testteam.
Animatiestudio Vrijstaat is tot en met 2 april iedere zaterdag en zondag geopend van 12 tot 17 uur. In de voorjaarsvakantie zijn we extra open op woensdag 1, donderdag 2 & vrijdag 3 maart 2017.

De workshops zijn gericht op kinderen vanaf 6 jaar maar ook voor jongere broertjes en zusjes is er genoeg te zien. Daarmee is een bezoek aan Animatiestudio Vrijstaat heel geschikt als gezinsuitje.

Niks missen?
Alle animatietechnieken uitproberen? De Vrijstaat organiseert tijdens de openingsdagen om12.30uur en 15.00uur workshops. Reserveren hiervoor wordt vanwege de verwachte drukte tijdens de voorjaarsvakantie aanbevolen en kan via [email protected]. Liever zelf Animatiestudio Vrijstaat ontdekken? Bezoekers zijn welkom tussen 12.00uur en 17.00uur.
Je vind Animatiestudio Vrijstaat in het Gebouw, de expositieruimte van De Vrijstaat, op de hoek van de Grauwaartsingel en de Laurierweg. Direct naast restaurant De Baai. Ga voor meer informatie naar: www.devrijstaat.nl.

Bekijk hieronder de flyer:

1 gedachte over “Kom tijdens de voorjaarsvakantie animatiefilms maken bij De Vrijstaat”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven