Lid motorbende No Surrender opdrachtgever inbraak in De Meern

Een 43-jarige lid van motorbende No Surrender zou in juni 2014 opdrachtgever zijn geweest van een poging tot inbraak in De Meern. Daarbij moesten grondstoffen voor drugs en contant geld gestolen worden. De man was één van de vier verdachten die dinsdag voor de rechtbank moesten verschijnen.

Drie jaar geleden werd een onderzoek gestart naar een de lid van de motorbende. In het onderzoek werden uiteindelijk nog drie anderen aangehouden, waaronder een 42-jarige man uit Waardenburg. Tegen hem is dinsdag een taakstraf geëist. Hij wordt verdacht van het telen van hennep en het oplichten van een leasemaatschappij.

Criminele schuld
De man die de opdrachtgever is geweest van de poging tot inbraak in De Meern, schijnt ook schuldig te zijn aan merkvervalsing, door nieuwe stickers te plakken op een partij afgekeurde verfpotten. Een 44-jarige man uit Hilversum zou hem daarbij geholpen hebben. Daarbij zou hij twee mensen gedwongen hebben om twee motoren, geld en aandelen van een motorzaak in Waardenburg af te geven, in verband met een conflict dat zou gaan over een criminele schuld die ontstaan was door een grote hoeveelheid hennep.

Tegen de verdachten zijn celstraffen van acht tot twaalf maanden geeist.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.