Blog: Lenteschoonmaak; ga afvalstoffen te lijf!

Het is nog volop winter maar veel mensen krijgen deze maand al een beetje de lente in hun bol. Hier en daar steken de eerste sneeuwklokjes hun kopje boven de grond uit; de vogeltjes kwetteren vrolijk hun deuntje in de vroege morgen. Het is de hoogste tijd voor een lenteschoonmaak! Een uitstekende gelegenheid eens stil te staan bij het detoxen van je lichaam. Echte schoonheid komt namelijk van binnen!

Gedurende de winter zijn mensen geneigd wat meer te eten en minder te bewegen. Er wordt minder kritisch gekeken naar het voedingspatroon. Je lichaam houdt meer afvalstoffen vast, in bijvoorbeeld het bindweefsel of aanhechtingen van spieren en pezen. Een onrustige huid, een gevoelig lichaam en een laagje wintervet is het gevolg.

Afvalstoffen
Vroeger was het heel normaal om na de carnaval te vasten en dat is nu ook helemaal geen slecht idee. Ontgiften is de lenteschoonmaakbeurt voor je lichaam. En dat is hard nodig na de feestelijke maaltijden en borrels de afgelopen periode. Zeker als je huid wat gevoeliger lijkt te zijn, je meer last hebt van stemmingswisselingen en wat minder goed slaapt bijvoorbeeld. Afvalstoffen hebben zich opgehoopt en daar wil je van af!

Detox
Een detoxkuur trakteert je lichaam op voedingsstoffen en geven afvalstoffen een duwtje om het lichaam te verlaten. Dat kan bijvoorbeeld met speciale homeopathische middelen zoals twistle en de detox van Pascaud. Het helpt ook als je bewuster stilstaat bij wat je eet en drinkt. Denk aan het vermijden van suikers, gluten en alcohol bijvoorbeeld. En kook bewust met verse groenten die bij dit seizoen horen, zoals kool, spruiten, pompoen of witlof. Bij schoonheidssalon Phoenix kunnen we je over een gezond voedingspatroon en ontgiften veel vertellen.

Massage
Om het ontgiftingsproces te ondersteunen is het heerlijk om ook een bindweefselmassage te ondergaan. Deze massage van het gezicht en lichaam is goed omdat het de bloedcirculatie verbetert. Maar denk ook eens aan een deeptepeeling van uw huid om echt op te knappen. Deze maand leent zich hier bijzonder goed voor. Kijk eens op de site www.centrumphoenix.nl voor aanbiedingen.

Je lichaam helpen de opgeslagen afvalstoffen te verwijderen, geeft weer nieuwe energie voor andere dingen. Dus begin het voorjaar met een schone lei! Graag tot ziens bij Schoonheidssalon Centrum Phoenix.

Voor Schoonheidssalon Centrum Phoenix geschreven door Daphne Rutgers van “Inkt en Olie”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.