Zorgechtpaar legt eerste steen van Het Gastenhuis Vleuten

17 februari 2017 15:30  Redactie  5 reacties

Een bijzonder moment voor Emiel en Diane de Jong. Gisteren legden zij de eerste steen van Het Gastenhuis Vleuten, waar zij deze zomer als zorgechtpaar hun intrek zullen nemen. In dit Gastenhuis gaan zij een warm thuis bieden aan mensen met dementie.

Inwonend zorg(echt)paar
Het Gastenhuis is een kleinschalige zorgformule, die zich speciaal richt op mensen met dementie. Vorig jaar december werd het eerste Gastenhuis van Nederland geopend in Dordrecht. Later dit jaar zullen ook vestigingen in Teteringen, Druten en Leusden hun deuren openen. Elke vestiging wordt geleid door een inwonend zorg(echt)paar dat zelf ook sociale verankering zoekt in de wijk en gemeente. In Vleuten zijn dit Emiel en Diane de Jong. Zij zullen er voor zorgen dat het Gastenhuis deel gaat uitmaken van de wijk, en hun gasten een rol kunnen blijven spelen in de maatschappij. Op deze wijze kunnen zij hen een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven bieden.

Het Gastenhuis
Het Gastenhuis wordt gerealiseerd aan de kruising van de Europaweg en de Zandweg in de wijk Vleuterweide. In de vestiging zelf worden 20 appartementen gerealiseerd. Daarnaast zijn mensen die nog thuis wonen van harte welkom in de sociëteit. Zorg aan huis zal worden opgestart indien daar in de omgeving behoefte aan is. In de zorg wordt nauw samengewerkt met mantelzorgers, de bestaande sociale netwerken van de gasten en met de lokale middenstand.

Informatiebijeenkomst 24 maart
Er is veel belangstelling voor een woonplek in Gastenhuis Vleuten. Afgelopen vrijdag, 10 februari, vond een eerste informatieavond voor geïnteresseerden plaats. Op 24 maart is er weer een bijeenkomst. Wie hierbij aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via www.hetgastenhuis.nl/vleuten.


Advertentie:

Advertenties:

5 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website