Blog: Koninklijk

Dafne Schipper heeft haar eigen brug, bijna. Met het koningspaar en hun oudste dochter zit het ook wel snor.
Willem Alexander stond toe dat het park op het dak van de snelweg zijn naam zou dragen en dat doet het met overtuiging. Statig strekt het zich uit van het punt waar Dafne het kanaal oversteekt naar daar waar het viaduct de snelweg onder zich door ziet gaan. Het is ruim twintig minuten lopen, van de brug die Dafnes naam draagt naar het viaduct, al zijn er dagen dat ik er langer over doe.

Ik kuier dan wat over het gras en stop hier en daar om de vorderingen van het bouwrijp maken van de wijk Leeuwesteyn te bekijken. Uiteindelijk moet het resulteren in wéér een uitbreiding van ons Leidsche Rijn. Soms sta ik even stil om Hummer te zien ravotten met een andere hond en praat wat met zijn baasje over het weer, de honden of de voortgang van de bouw.

Met Maxima is het een heel ander verhaal. Toen ze haar park op gepaste wijze kwam openen kon niemand nog bevroeden dat het uit zou groeien tot een trekpleister van formaat. Natuurlijk was op de tekentafel nauwgezet een plan uitgewerkt en in de oneindige ruimte die voorhanden was komt het prima tot zijn recht. Het is een weldaad voor iedereen. De hele gemeenschap kan zich er verpozen op zijn eigen wijze. De overdadige natuur is een weldaad voor iedereen en biedt rust en ruimte.

Onze kroonprinses liet haar sportiviteit benadrukken door haar naam te verbinden aan het sportpark in Parkwijk. De atletiek accommodatie behelst meer dan alleen een gravelbaan. Vrijwel dagelijks zie ik er kinderen en jong volwassenen zich bekwamen in allerlei takken van sport. Er wordt geworpen, geslingerd en gestoten. Gerend, ver- en hoog gesprongen … Talloze bewoners van Leidsche Rijn werken zich hier in het zweet en voelen zich er goed bij.

Zou Amalia er weet van hebben, dat ze haar naam leende aan een complex als dit? In een stad waar vele tienduizenden wonen, werken en recreëren?

Als ik zo met Hummer door ons Leidsche Rijn wandel meen ik dat er nu wel voldoende asfalt is uitgerold en beton gestort. Of is er nog ruimte om ook de andere dochters van de koning en koningin een prominente plaats toe te bedelen, waaraan ze trots hun naam willen verbinden?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.