Vrouw aangehouden voor stelen van zes pakken babyvoeding

Een vrouw is in Vleuten aangehouden voor het stelen van babyvoeding in Vleuten.

De politie heeft een 40-jarige buitenlandse vrouw zonder vaste woon,-of verblijfplaats aangehouden in de Dirk van den broek in Vleuten. Ze liep tegen de lamp nadat ze zes pakken babyvoeding probeerde te stelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


Advertentie:

Winkeldiefstal is lucratief, en het stelen van babyvoeding in het bijzonder.Ruim een jaar geleden schreef de Volkskrant hierover het volgende: “Nergens ter wereld stelen winkeldieven meer dan in de Nederlandse winkelstraten. Mexicaanse winkeliers zijn weliswaar meer kwijt aan criminaliteit over de hele breedte, maar zij hebben vooral last van dieven onder hun personeel. Voor winkeldieven blijkt Nederland het beloofde land, Oost-Europese bendes in het bijzonder.

De grote vraag naar babymelkpoeder in China is veroorzaakt door het melamine-schandaal in China in 2008. Toen werd bekend dat ongeveer 53.000 Chinese baby’s naar het ziekenhuis moesten omdat ze melkpoeder hadden binnengekregen dat melamine bevatte. Uiteindelijk overleden er zes baby’s en werden meer dan 300.000 kinderen ziek. Sindsdien gaat een groot deel van de geproduceerde babyvoeding naar China.

In 2015 zijn in ruim een jaar tijd zo’n 900 meldingen gedaan over diefstal van babyvoeding. Een jaar eerder waren er nauwelijks meldingen. Volgens de politie is het grootste deel van de diefstallen niet voor eigen gebruik, “Het zijn opkopers, helers die deze goederen van de winkeldieven afnemen. En daar verdienen de winkeldieven aan”, aldus een politiewoordvoerder.

2 reacties op “Vrouw aangehouden voor stelen van zes pakken babyvoeding”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.