Blog: Parkeervak

7 maart 2017 06:15  Redactie  2 reacties

Als ik door de wijk loop valt het me niet direct op. De opengebroken straten zijn immers meer regel dan uitzondering. De stratenmakers straten er lustig op los en ik loop er met een boog omheen. Ik heb niets tegen stratenmakers. Integendeel. Meer dan eens sta ik even bij ze stil en maak een praatje met ze. Over het ambacht dat ze uitvoeren en de verbanden waarin stenen en tegels worden gelegd. Maar om niet het zandbed te ruineren waarin ze hun werk verrichten ga ik een straatje om of wijk ik even uit naar de rijweg. Maar nu was het anders. Geen enorm zandbed dat werd vlak getrild met een enorme trilplaat, bestuurd door een niet stratende stratenmaker. Ook lag de stoep niet open over vele meters, maar slechts enkele stenen uit de parkeervakken langs de stoep werden gelicht.

Tot mijn verbazing werden op keurig afgemeten afstand van elkaar drie stenen vervangen door drie andere stenen. Even stond ik erbij stil om mezelf ervan te overtuigen dat het waar was wat ik zag. Drie stenen uit de parkeerstrook langs de stoep werden vervangen door drie andere stenen. Wit ditmaal. Om zodoende parkeervakken te markeren waarin kennelijk volgens een of andere verordening uit de verkeerswet geparkeerd moet worden.

Tot dat moment werd er ook geparkeerd op de parkeerstrook. Auto’s stonden toen ook al in een rijtje achter elkaar. Voldoende onderlinge afstand bewarend om de medeparkeerstrookgebruiker de ruimte te geven uit te parkeren wanneer dat nodig mocht zijn.

Was er een overijverige ambtenaar op pad gegaan en ergens in een depot een enorme stapel witte stenen tegengekomen? En had die ambtenaar toen achter een enorm bureau zitten kniezen omdat er kennelijk nog geen duidelijke bestemming voor was gevonden? Of waren deze stenen door de betreffende ambtenaar juist besteld om duidelijk parkeervakken te markeren? In het laatste geval heeft onze onovertroffen burgervader zijn paraaf gezet onder een aanbestedingsplan voor een enorme berg witte stenen voor het markeren van parkeervakken.

Maar wat nu als ik een enorme auto voor mijn deur heb staan waarvan de schatkist enorme vruchten plukt omdat de wegenbelasting torenhoog is? Krijg ik dan van de gemeente een extra ruim parkeervak toebedeeld met mijn huisnummer of kenteken er in witte stenen ingelegd? Of moet ik mijn voiture dan ruim over twee vakken neerzetten of erger misschien … krap over drie vakken? Ik ga het uitzoeken en als ik het antwoord weet laat ik het zo snel mogelijk weten!

Hans Peter

Lees hier alle eerdere blogs van Hans Peter

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

2 reacties

  1. Mardiff Victorious

    Ik heb een oplossing voor uw probleem. Ga gewoon fietsen. Is het te om te fietsen, neem dan de trein. Wel met fiets naar het station graag. En op bestemming kunt u een ov-fiets huren voor nog 4 Euro. Gelieve geen SUF, oh sorry, SUV, te kopen, want dat is een midlifecrisis op 4 wielen. Slecht voor uw imago.

  2. Patrick Klijn

    Leuke blog Hans Peter, ik wonend aan de Saffraanweg, hier is het zelfde aan de hand met de witte stenen voor de parkeervakken aan te geven, wat wel opvalt is dat de parkeervakken veel te groot zijn daardoor, waardoor er te vinden weinig plek over blijft voor andere auto’s als de Gemeente Utrecht bij jou is langs geweest kunnen ze gelijk bij ons in de straat ook even langs komen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website