Groen is gezond: maak je stad groener!

Van zondag 19 maart t/m zondag 26 maart verovert Utrecht Natuurlijk de stad met de campagne Groen=gezond. Onverwachte grijze plekken in de stad krijgen een tijdelijke groene opknapbeurt. Kijk goed rond en laat je verrassen. Ontdek het effect van een groene stad op jouw gezondheid en help zelf mee bij het vergroenen van Utrecht!

Vergroen je stad en doe mee met Groen=gezond
Bakfietsen vol groen duiken op en voor je ogen verandert de stad. Zie hoe steen en beton opknappen van groen. Zoek ons op! We zijn te vinden op grijze plekken in Utrecht.

Heb je de groene pop-up gevonden?
Ga in gesprek over de invloed van groen op jouw humeur en gezondheid. Ontdek wat een groene metamorfose doet voor onze stad. Jij kan zelf ook veel doen om Utrecht te vergroenen. Wil je weten hoe? Luister naar de tips over bloemrijke boomspiegels, gevelgroen, eetbare planten en bermbloemen. Ga daarna zelf aan de slag met onze adviezen!

Groene inspiratie
Zondag 26 maart van 14.00 tot 16.00 uur zal de week worden afgesloten met een gratis lezing van wetenschapsjournalist Mark Mieras en de workshop: ‘bloeiende schutting’. Heb je lentekriebels en zin om te tuinieren? Doe inspiratie op tijdens de workshop. We gaan samen aan de slag en bouwen een bloeiende schutting in de tuin van Steede Hoge Woerd.

Actuele informatie over Groene pop-ups in de stad vind je op www.utrechtnatuurlijk.nl, Twitter @030Natuurlijk (#GroenisGezond) en op de Facebookpagina’s van onze Steedes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven