Lezing ‘Tussen Romeinen en Noormannen’

De lezing ‘Tussen Romeinen en Noormannen’ zal donderdag 9 maart plaatsvinden in ’t Wapen van Haarzuylens in Haarzuilens. Gemeente-archeoloog Herre Wynia zal de lezing geven.

De Historische vereniging van Vleuten, de Meern en Leidsche Rijn organiseert deze lezing naar aanleiding van vondsten die zijn opgedaan door de bouwwerkzaamheden in Leidsche Rijn. Tijdens deze werkzaamheden zijn opgravingen opgedaan van bewonerssporen uit de prehistorie tot en met de Middeleeuwen.

Herre Wynia zal tijdens deze lezing ingaan op de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de afgelopen jaren. Aan de hand hiervan zal hij een beeld schetsen van de leefomstandigheden in die tijd. Hoe zagen de dorpen eruit? Wat voor schepen voeren over de Rijn? Wat vervoerden ze?

Volgens Wim Vrankrijker, een organisator van de vereniging, heeft Leidsche Rijn en omstreken een rijke geschiedenis. In het stroomgebied van de Oude Rijn komen veel restanten van levenssporen voor uit voornamelijk de Romeinse tijd. ´De vereniging organiseert dan ook veel activiteiten voor geïnteresseerden uit voornamelijk Leidsche Rijn.’

De zaal zal openen om 19:30 en de lezing begint om 20:00. Een kaartje kost €2,50 voor leden van De Historische Vereniging en voor niet-leden €5,00. Het aantal aanmeldingen staat nu op 45. Aanmelden kan nog door te mailen naar [email protected].

Adres: Wapen van Haarzuilens, Brink 2, 3455 SE Haarzuilens.
Contact opnemen met Wim de Vrankrijker voor meer informatie: +31 6 54242160.

Geschreven door Varja Dijksterhuis, Hogeschool Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven