Utrechtse politie doet invallen voor Belgisch drugsonderzoek

De politie heeft dinsdagochtend huiszoekingen gedaan op vier locaties, waaronder een woning aan het Johanniterpad in Leidsche Rijn. De invallen werden gedaan op verzoek van justitie in België. Er zijn geen aanhoudingen gedaan.

De invallen zijn gedaan op basis van een zaak die in België draait. In deze zaak wordt onderzoek gedaan naar een mogelijke drugshandel tussen Nederland en België. Volgens politiewoordvoerster Hilde Bakker zijn er geen aanhoudingen gedaan maar worden verdachte wel opgeroepen om een verklaring af te leggen. Bakker meldde dat er tijdens de inval ook is gekeken naar spullen die mogelijk gekocht zijn met crimineel geld, wat de uitkomsten hiervan zijn is nog niet bekend.

Een van de andere invallen is geweest bij een “growshop” aan de Bartoklaan. Bij deze growshop, waar benodigdheden om een planten te kweken worden verkocht, zouden volgens het AD tientallen jerrycans met meststoffen en een bestelbus in beslag zijn genomen. Bakker wist dit alleen niet te bevestigen.

Geschreven door Jeroen Bosch, Hogeschool Utrecht

4 gedachten over “Utrechtse politie doet invallen voor Belgisch drugsonderzoek”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.