wil_in_je_buurt
 

Denk mee over het nieuwe digitale platform met overzicht van buurtinitiatieven en gidsen

8 maart 2017 11:25  Redactie  Reageer

Op 29 maart van 10 tot 12 uur is er een Wil-bewonersbijeenkomst in Buurthuis De Pijler. In deze bijeenkomst gaan we in op hoe Wil een plek kan krijgen in de Pijler, en hoe Wil digitaal de weg kan helpen zoeken en vinden. Wil is/wordt een buurtnetwerk van mensen in de wijk, die weten wat er speelt in de wijk en weten waar je moet zijn. De vraagbaak, waar buurtbewoners terecht kunnen met hun vragen, het matchpunt voor burenhulp en informele diensten en een plek waar signalen terecht komen. De eerste bewonersbijeenkomst vond plaats op 22 februari in de Cultuurcampus. De tweede bewonersbijeenkomst vindt plaats in de Pijler, Bovenpolder 80, 3453 NP De Meern. Iedere wijkbewoner is van harte welkom! Je kunt je aanmelden bij info@wilinjebuurt.nl.

De weg (leren) vinden
Veel bewoners zoeken en vinden hun weg in de wijk via via en door te Googlen op internet zo blijkt uit bewonersonderzoek. In deze bijeenkomst gaan we in op hoe Wil ook digitaal de weg kan helpen zoeken en vinden. Dat doen we samen met de digitale bruisplekken. Daarnaast gaan we in gesprek over hoe Wil een vaste plek kan krijgen in de Pijler. In de Pijler ligt al een map met een overzicht van wat er te doen is en mogelijk is. Met informatie over activiteiten voor ouderen, een matchpunt voor als je vrijwilligerswerk zoekt, waar je terecht kunt als je een sportmaatje zoekt en meer. Meedenken over de digitale Wil en Wil in de Pijler? Meld je aan voor de bewonersbijeenkomst van 29 maart bij info@wilinjebuurt.nl.

Bewoners leidend
Bij de ontwikkeling van Wil zijn bewoners leidend. Wil wordt samen met bewoners vormgegeven, ondersteund door wijkprofessionals. Actieve bewoners gaan de wijk in om buurtbewoners te bevragen op hoe ze (willen) vinden wat ze zoeken, wat ze nodig hebben voor zichzelf of anderen. Op 22 februari vond de eerste Wil-bewonersbijeenkomst plaats waar bewoners met elkaar in gesprek gingen over wat Wil moet worden. “Wil is iemand die de weg helpt te vinden in het oerwoud. Een duidelijke plek in de wijk waarnaar kan worden doorverwezen, bijvoorbeeld door de huisarts. Een digitaal platform met buurtinitiatieven en een overzicht van gidsen. Wil weet wat er te doen is, waar je kunt sporten, uitgaan en wat er voor ouderen te doen is.

Wat is Wil?
Wil is een buurtnetwerk van mensen in de wijk, die weten wat er speelt in de wijk en weten waar je moet zijn. Wil wordt de vraagbaak, waar buurtbewoners terecht kunnen met al hun vragen, het matchpunt voor burenhulp en informele diensten en een plek waar signalen terecht komen. Wil bundelt informatie en zorgt dat mensen makkelijker hun weg vinden. Wijkbewoners voorzien buurtgenoten van informatie, helpen zoeken en verwijzen naar de juiste organisatie of activiteit. Ook om netwerken rondom meer kwetsbare bewoners te helpen versterken. Wil wordt mogelijk gemaakt door Welzaam in samenwerking met bewoners, Buurtteams en het NIZU (Netwerk Informele Zorg Utrecht).

Meer weten? Bezoek dan de website www.wilinjebuurt.nl.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website