Bouw ‘aso-woningen’ bijna afgerond

De Skaeve Huse in Leidsche Rijn zijn bijna klaar om opgeleverd te worden. Dit laat Reijnder Jan Spits, van Volkshuisvesting Portaal Utrecht, de woningcorporatie die de wooneenheden beheert, donderdag weten op Twitter.

Begin dit jaar startte de bouw van de zogenoemde Skaeve Huse, de woningen die bedoeld zijn voor mensen die elders in de stad overlast geven. De ‘aso-woniningen’, zoals de huizen in de volksmond worden genoemd, zijn eenvoudige eenpersoonswoningen van zo’n dertig tot vijftig vierkante meter, die op ongeveer honderd meter afstand van andere huizen gebouwd worden. Het gaat hierbij niet om een veredeld vakantiepark: de huizen beschikken over een eigen keuken en eigen sanitair.


Advertentie:

De woningen zijn daarnaast stevig gebouwd, en ze zijn eenvoudig schoon te houden. Doorgaans staan vijf tot tien van dit soort onderkomens naast elkaar. In Leidsche Rijn worden er zeven gebouwd. De Utrechtse wijk is niet de eerste plek in Nederland met Skaeve Huse, een concept dat uit Denemarken afkomstig is. In onder meer Tilburg, Amsterdam en Kampen zijn de woningen al te vinden.

Lees hier alle eerdere artikelen over Skaeve Huse

Geschreven door Steef Bouwman, Hogeschool Utrecht

25 reacties op “Bouw ‘aso-woningen’ bijna afgerond”

  1. Hele slechte berichtgeving dit. Uit verband en verkeerde woordkeuze met “ik de volksmond”
    Het lijkt nu sterk vanuit hoofdtekst of dit zo gezegd is.
    Slechte journalistiek en lichtelijk opruiend.
    Heel jammer deze keuze👎

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.