Informatieavond over het Isoleren van je woning op 13 maart

9 maart 2017 15:30  Redactie  Reageer

Op maandagavond 13 maart organiseren Energie-U en de gemeente Utrecht een informatieavond over Isoleren van je woning om 19:30 in Paviljoen pOp aan het Westplein.

Door je woning beter te isoleren kun je energie besparen. Dat is goed voor het klimaat, geeft meer comfort in huis en verlaagt je energierekening. Maatregelen die je kunt nemen zijn; dakisolatie, spouwmuur- of gevelisolatie, vloerisolatie en isolatieglas. Deze energiebesparende maatregelen kosten natuurlijk wel geld.

Advertentie:

Sinds september 2016 kun je zo’n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Deze ‘Subsidieregeling energiebesparing eigen huis’ is vooral interessant als je een huis hebt van vóór 1992. Deze huizen zijn namelijk bij de bouw niet of matig geïsoleerd. Als je je woning zeer energiezuinig of energieneutraal wilt maken, kan de subsidie ook interessant zijn: je kunt dan een extra bedrag krijgen.

Op deze informatieavond hoor je van alles over de verschillende isolatiemaatregelen en over de subsidies en leningen die daarvoor zijn.
‘Ik heb een aantal jaar geleden mijn spouwmuur en vloer geïsoleerd’ vertelt Rianne Bakker van de EnergieAmbassadeurs ‘en ik heb een energierekening van € 85 per maand’. De kosten voor de vloer waren circa € 600 en voor de spouwmuur € 750. Deze kosten had ik er binnen 3 jaar uit. ‘Ik denk trouwens dat een deurdranger op de deur tussen de huiskamer en de gang nog het meeste energiebesparing heeft opgeleverd…, die kostte € 15’ vertelt ze verder. ‘En onderschat radiatorfolie niet, het kost bijna niks en zorgt ervoor dat de warmte in je woning blijft in plaats van de buitenmuur opwarmt.’

Op maandagavond 13 maart organiseren Energie-U en de gemeente Utrecht een informatieavond over Isoleren van je woning. De avond vind plaats in Paviljoen pOp, Westplein 1001, en start om 19:30 uur. Meer informatie kun je vinden op www.energie-u.nl. Er is maar beperkt plaats dus geef je snel op bij infoavond@energie-u.nl .Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website