Blog: Een mooie oude dag, met mantelzorgondersteuning

10 maart 2017 19:30  Redactie  Reageer

Marijke: Als gezelschapsmaatje voor UWassistent kan ik veel voor mensen betekenen. Zo kom ik iedere week met veel plezier bij mevrouw de Groot, samen met twee andere dames van UWassistent bezoeken wij haar om de beurt. Mevrouw de Groot is 93 jaar, van Amerikaanse komaf en woont al heel lang in Nederland. Haar kinderen wonen in het buitenland of zijn erg druk met hun werk, daarom komen wij regelmatig bij mevrouw de Groot. De kinderen van mevrouw de Groot vinden het een geruststellende gedachte dat er iedere dag iemand bij haar is om koffie te drinken, te wandelen of mee te lunchen, anders komt dit er vaak niet van.

Als ik ’s morgens bij mevrouw de Groot kom wordt ik al hartelijk en blij opgewacht bij de deur, eerst drinken we koffie of cola (ja,ja, echt Amerikaans!) en kletsen wij wat. Zij vind het fijn om oude anekdotes te vertellen en soms pakken we de foto’s erbij en komen de herinneringen vanzelf. Ongemerkt controleer ik even of zij haar medicijnen wel heeft ingenomen. Dan gaan we een rondje wandelen, het liefst een “rondje Bredius” een nabijgelegen park, daar genieten we van het weer en het natuurschoon. Bijna iedere voetganger wordt door mevrouw de Groot aangesproken, want ze houdt wel van een praatje. Zo hebben wij vaak leuke gesprekjes onderweg. Terugkomend drinken we soms nog even een kop koffie in het restaurant van het wooncomplex of we gaan gelijk huiswaarts om samen een boterham te eten. Zo zijn deze bezoekjes voor alle partijen een opsteker en draagt het bij aan het hebben van een “mooie oude dag”.

Een gezelschapsmaatje van UWassistent kan zelf betaald worden, maar wordt in veel gevallen ook betaald vanuit een persoonsgebonden budget.
Onze zorgadviseur geeft u graag meer informatie over deze PGB mogelijkheden die de mantelzorger kunnen ontlasten.

Informatie
Lees hier alle eerdere artikelen of lees verder voor meer informatie.


Advertentie:

Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website