Dementiecafé Leidsche Rijn: ervaringen en tips uitwisselen

Voor partners, zoons, dochters, buren en collega’s van mensen die (mogelijk) dementeren, organiseert Zorgverslimming het Dementiecafé. Het café vindt plaats op woensdag 29 maart bij koffiebar BlendUt in Winkelcentrum Terwijde.

De avond zal van start gaan met een korte presentatie over dementie. Gastspreker Paul Jansen zal de bezoekers meenemen in zijn verhaal De wondere wereld van dementie. De bezoekers krijgen antwoorden op vragen als: Wat is dementie precies? Wat gebeurt er in de hersenen? En wat betekent het voor de omgeving?


Advertentie:

Na de presentatie is er ruimte voor iedereen om ervaringen en tips uit te wisselen. Het achterliggende idee is dan ook dat wijkbewoners met elkaar in gesprek komen en elkaars ervaring kunnen benutten.

Aanmelden kan via de website www.zorgverslimming.nl en de Facebookpagina.

De netwerkorganisatie Zorgverslimming heeft eerder succesvol cafés georganiseerd rondom de thema’s autisme, ADHD en kinderen met een beperking. Deze cafés waren – net als het Dementiecafé – ook laagdrempelig van opzet.

Als blijkt dat er meer behoefte is aan het delen van ervaringen en tips, zal Zorgverslimming vaker een Dementiecafé organiseren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *