Blog: NL doe ‘t

Dat de handen uit de, veelal nog lange, mouwen gestoken werden door heel veel vrijwilligers die het Máximapark een warm hart toedragen liet míjn groene hart even opspringen.
Inmiddels mag ik me scharen onder de harde kern van de ‘vrienden van het Máximapark’ en voel me er goed bij. Het vervult me met trots als ik in het park de lanen op en de paden inga en stil kan staan bij waaraan ik mijn steentje heb mogen bijdragen. Ik mag me sinds afgelopen zaterdag hullen in een ‘Máximagroen’ T-shirt en een dito gekleurd jack en voel me zo nog meer ambassadeur van dit prachtig stuk landschap dat door louter liefhebbers groeit en bloeit.

De actie “NL doet” was voor velen aanleiding hun steentje te komen bijdragen aan een nog fraaier Máximapark. Niet enkel aan het buitengebied van het park werd aandacht besteedt, maar ook de tot uitvalsbasis verworden werkschuur aan de Alendorperweg mocht rekenen op de tomeloze werklust van menig vrijwilliger. Ieder liet zien te beschikken over groene vingers. Met kwast en verf werden de houten bankjes die de werkschuur moeten opleuken te lijf gegaan en voorzien van Máximagroene verf. De border werd aangeplant met een veelheid aan grassoorten die hun oorsprong elders in het park vinden waar ze zijn uitgedund om de populatie aldaar in stand te houden. De prachtige, robuuste plantenbakken zijn vervaardigd van hout dat binnen de parkgrenzen nu een tweede leven is gegund en de aarde waarmee we ze vulden is van eigen bodem.

De bedrijvigheid die er heerst laat niets aan de verbeelding over. Iedereen die deze zaterdagmorgen is komen helpen zal net als ik met gepaste trots het park ingaan of de werkschuur passeren en met een stralende glimlach wijzen op de Máximagroene bankjes. Wanneer de welig tierende grassen die we hebben geplant hoog zijn opgeschoten kan ik ze misschien wel bij naam noemen, zo heb ik het beplantingsplan van de architect in me opgenomen en uitgevoerd. De vele liters goede grond die we hebben gestort in de bakken zullen de bodem zijn voor sierappeltjes en de fruitbomen tegen de gevel zullen na hun weelderige bloesem overvloedig vruchten dragen waarvan we naar hartenlust zullen kunnen genieten. De elzenbomen die hoog waren opgeschoten zijn ontdaan van hun lange takken en zullen al snel weer jonge gezonde twijgen laten uitlopen.

Nog heel even en dan zal blijken dat we het Máximapark wéér een stukje mooier hebben kunnen maken. Het blijft in beweging en misschien zien we de vrijwilligers die van ons hoorden door de actie NL doet snel weer terug.

NL doet? … NL doe ‘t!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven