Eind dit jaar eerste sociale huurwoningen in Rijnvliet

Eind dit jaar zullen de eerste sociale huurwoningen in het zuidelijk gedeelte van de nieuwbouwwijk Rijnvliet beschikbaar komen. Dat maakte de gemeente Utrecht deze week bekend. Het gaat volgens nieuwbouwsite Nieuwbouw-Nederland.nl om 211 huurwoningen, die ontwikkeld worden door stichting Bo-Ex.

De wijk Rijnvliet ligt ten zuiden van Leidsche Rijn en ten oosten van De Meern. Verschillende partijen ontwikkelen er naast huurwoningen ook koopwoningen en een basisschool. De gemeente maakt momenteel de grond bouwrijp en is gestart met de inrichting van de openbare ruimte.

Daarnaast heeft de gemeente deze week een overeenkomst gesloten met Ovast en Van Wanrooij Projectontwikkeling over de ontwikkeling en bouw van meer dan 500 koopwoningen. Van Wanrooij start aan het einde van dit jaar met de bouw van de woningen. De wethouder van Leidsche Rijn, Kees Geldof, is blij met de overeenkomst: “Deze afspraak biedt duidelijkheid en snelheid voor alle partijen. Dit is ook goed nieuws voor mensen die hier straks willen wonen.”

Rijnvliet wordt ingericht volgens de principes van een voedselbos. Dit houdt in dat het groen in de wijk voedsel biedt aan mens en dier. Volgens de gemeente wordt de wijk daarmee een groene en waterrijke woonwijk met woningen in alle prijsklassen.

Geschreven door: Sem van der Wal, Hogeschool Utrecht

22 reacties op “Eind dit jaar eerste sociale huurwoningen in Rijnvliet”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.