Mila Overweel van het Amadeus Lyceum wint Read2Me! Utrecht

17 maart 2017 23:30  Redactie  Reageer

Mila Overweel van het Amadeus Lyceum heeft Read2Me!, de voorleeswedstijd voor brugklassen, gewonnen. In een overvol ZIMIHC Theater versloeg zij de voorlezers van zes andere brugklassen. Op donderdag 4 april vertegenwoordigt zij de stad Utrecht op de 
Provinciale Finale in Theater de Kom in Nieuwegein.

Ik kreeg het gewoon cadeau met Kerstmis
Presentator Ellen Deckwitz vergeleek deze finale met The Hunger Games. “Nét zo spannend, maar er vallen gelukkig geen doden bij”. De deelnemers lezen voor uit heel uiteenlopende boeken, van ‘Boy 7’ van Mirjam Mous tot ‘Het leven van Pi’ van Yann Martel. Sommige kandidaten keken eerst de film en lazen toen het boek. Een ander “kreeg het gewoon cadeau met Kerstmis”.

Filmpje voor jarige moeder
De zeven kandidaten, vier jongens en drie meisjes, introduceren elk voor ze gaan lezen hun fragment. Direct na het lezen geeft een jurylid een eerste commentaar. Er worden veel complimenten uitgedeeld. “Ik wilde weten hoe het verder ging”, “je bent een echte acteur”, “wat een passie en enthousiasme”. Na vier voorlezers last Ellen Deckwitz een beweegmoment in. Ze maakt voor haar jarige moeder een filmpje, waarop het publiek haar toezingt en feliciteert.

Juryprijs en eeuwige roem
De vierkoppige jury let ieder op een ander aspect: Annegien Schilling – super instagrammer en Jongere van het Jaar 2016 – let op de fragmentkeuze. Bente Zwaap – winnares Read2Me! 2013, nét terug van een werkweek Parijs – let op stemgebruik en intonatie. Danny De Vos – Vlaamse auteur – kijkt of de kandidaten ook hun lichaam gebruiken. Juryvoorzitter Nadia Daoudi – locatiedirecteur Mavo Tien – let op de verstaanbaarheid en de reacties van het publiek. Gezamenlijk kiezen zij de winnaar, die door gaat naar de Provinciale Finale op 4 april. Het publiek kiest ook een winnaar, die krijgt “eeuwige roem”.

Een stukje van zichzelf
Na de pauze is er een spetterend dansoptreden door leerlingen van het Leidsche Rijn College. Tibor Jaasma van het Bonifatius College krijgt de Publieksprijs, hij is er wat beduusd van. Dan volgt de jury met haar oordeel. Voor elke deelnemer hebben zij een tip en meerdere tops, sterke punten. Het kiezen van een winnaar is niet gemakkelijk, er waren twee heel goede kandidaten, vertelt de voorzitter. Winnaar wordt uiteindelijk Mila Overweel, zij las voor uit ‘Suzy en de kwallen’ van Ali Benjamin. Zij liet echt een stukje van zichzelf zien tijdens het voorlezen, dat gaf de doorslag. Mila is “heel blij” dat ze door mag naar de Provinciale Finale op dinsdag 4 april in Theater de Kom in Nieuwegein.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website