Comfort en duurzaamheid belangrijk bij 34 nieuwe woningen in Hoge Weide

Half 2017 zal de voorverkoop beginnen van 34 energiezuinige huizen. De woningen zullen zonnepanelen met een lange levensduur hebben waarbij er weinig tot geen onderhoud nodig zal zijn. Dit meldt Nieuwbouw Hogeweide.

Bij de woningen is er een streven naar energie neutraliteit. Door de zuinigheid zal de EPC, energieprestatiecoëfficiënt: een cijfer dat de energiezuinigheid van een huis aangeeft, op en nabij nul is. Hierdoor worden de energiekosten ook lager, en zal het wooncomfort omhoog gaan.

>
Ook over de lay-out is goed nagedacht. “Deze woningen worden uitgevoerd met speciale aandacht voor verticaliteit in de gevels en statige franse balkons voor een stoer karakter. Het plan bestaat uit een samenhangend geheel van duidelijk te onderscheiden architectonische eenheden van meerdere woningen. De markante en robuuste hoek van dit stedelijk bouwblok fungeert als een hoeksteen en markering van de wijk Hoge Weide. Sommige woningen krijgen extra breedte zodat er verschillende types ontstaan die buiten het wonen ook ruimte biedt voor individuele invullingen zoals werken aan huis, een kookparadijs of een wellness-badkamer.” dit zegt de Projectontwikkelaar.

Geschreven door Johannes Verboom, Hogeschool Utrecht

4 gedachten over “Comfort en duurzaamheid belangrijk bij 34 nieuwe woningen in Hoge Weide”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.