Heel Leidsche Rijn bakt groot succes – foto’s

De samenwerking tussen leerlingen van groep 7 van basisschool ‘Op de Groene Alm’ en studenten van de Universiteit van Utrecht heeft een bijzonder project opgeleverd. Ze namen een kijkje in elkaars leven en bereidden een project voor over hoe mensen van elkaar verschillen.

Mede de diversiteit aan nationaliteiten op school was aanleiding tot ‘Heel Leidsche Rijn bakt’, een culinair uitstapje over de continenten.

Even was de gymzaal van de school een smeltkroes van geuren, kleuren en smaken en kon er naar hartenlust geproefd worden van de gerechten die uitgestald waren. De leerlingen, hun ouders en soms ook grootouders hadden zich vol overgave gestort op hun opdracht om anderen te laten proeven van hun cultuur.

Het project werd aangestuurd door de Stichting MOVE, die studenten koppelt aan basisschoolleerlingen om hen samen een maatschappelijk onderwerp te laten uitwerken. “Juist deze leeftijdsgroep komt tot leuke plannen en helpen actief mee die te verwezenlijken” aldus een van de studenten. “Het plan om cultuurverschillen tot uitdrukking te laten komen in deze proeverij is helemaal uit de groep zelf gekomen!

Het uitstapje dat de kinderen maakten naar de Universiteit was eveneens een groot succes en een heus college gaf een inkijkje in het leven van de studenten, die op hun beurt een dag ‘voor de klas stonden’.
De samenwerking tussen de studenten en de basisschoolleerlingen is al in november vorig jaar gestart en de terdege voorbereidde afsluiting vormde een kroon op hun intensieve samenwerking.

Lees ook:
Kom vrijdag mee eten tijdens heel Leidsche Rijn bakt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].