Sesar toneel

Sesar toneel speelt voorstellingen op 1 en 2 april

Op zaterdag 1 april en zondag 2 april 2017 speelt Sesar toneel drie voorstellingen in theater Vleuterweide in Vleuten: Snorro, Street Story en Goudvissen en andere metaforen. De voor-stellingen zijn gemaakt door en voor jongeren onder leiding van regisseurs.

De jongste acteurs van Sesar (8 – 12 jaar) spelen het bekende avonturenverhaal Snorro, de gemaskerde held. Snorro en zijn paard Wervelwind bestrijden het onrecht en helpen de arme inwoners van Burrito. Iedereen houdt van Snorro (behalve de commandant). Maar wie is Snorro eigenlijk?

De twee oudste groepen (12 – 17 jaar) hebben elk een eigen voorstelling gemaakt. De verhalen gaan over jongeren die hun weg vinden in een rumoerige wereld. Hoe houden zij stand en welke keuzes kunnen en moeten zij maken? Street Story gaat over knokken om erbij te horen, gedoe met ouders en het belang van vriendschappen. In Goudvissen & andere metaforen draait het ook om eigentijdse thema’s: Hoe ga ik om met mijn ouders die scheiden? De verhuizing, mijn nieuwe vrienden, die leuke jongen uit mijn klas en die puist op mijn neus?

Theater Vleuterweide, Burchtpoort 5, Vleuten
Zaterdag 1 april 19.00 uur: Street Story en Goudvissen en andere metaforen (geschikt voor 8+; met pauze)
Zondag 2 april 11.00 en 13.30 uur: Snorro, de gemaskerde held (geen pauze) (alle leeftijden)
Zondag 2 april 16.00 uur: Street Story en Goudvissen en andere metaforen (geschikt voor 8+; met pauze)

Sesar toneel is al meer dan zes jaar dé toneelvereniging in Leidsche Rijn voor en door jongeren. De voorstellingen zijn meestal gebaseerd op bestaande verhalen die door de spelers zelf in een eigentijds jasje worden gegoten. De meer ervaren jongeren bedenken, schrijven en produceren hun eigen toneelstuk. Door toneelspelen leren kinderen zichzelf te laten zien voor een publiek, te improviseren, maar ook goed met teksten om te gaan, samen te spelen en vooral veel plezier te hebben. Het optreden voor een groot publiek is de slagroom op de taart. Kijk voor de data en tijden van de voorstellingen op www.sesartoneel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.