Geslaagde opruimactie in Leidsche Rijn met Gewenst Eigen Initiatief

Meer dan twintig vrijwilligers waren in de weer om vijf wijken van Leidsche Rijn zoveel als mogelijk weer toonbaar te maken. De trieste opbrengst was boven verwachting. Uit perken en groenstroken verzamelden de helden van deze dag zakken vol onder andere plastic flessen, fietswielen en lekke voetballen.

De walkanten van singels werden afgestruind om zodoende het nonchalant weggegooide afval op te ruimen om zo te voorkomen dat vogels en eenden erdoor gewond of erger nog gedood zouden kunnen worden.

Initiatiefneemster Dineke Oudijk, opgeruimd als altijd, was zeer ingenomen met alle hulp die haar geboden werd in haar strijd tegen het afval in de openbare ruimte. “Met z’n allen moeten we de wereld leefbaarder maken en natuurlijk kunnen we allemaal ons steentje hieraan bijdragen”. “Misschien is het te wijten aan het enorme aantal vuilbakken dat in de wijken staat dat er zoveel op straat terecht komt” liet ze me weten. “Ze kunnen niet kiezen welke afvalbak ze moeten nemen, dus wordt het ergens in het midden maar op straat gegooid” laat ze me goedlachs weten.

Gewapend met knijpstokken en vuilniszakken (verstrekt door de gemeente) en getooid met reflecterend hesje waarop duidelijk te lezen is dat we bezig zijn voor ‘Gewenst Eigen Initiatief’ dat door Dineke in het leven is geroepen, werd het afval te lijf gegaan.

De opbrengst na de laatste ronde mocht er, helaas, zijn. Met moeite kon de gemeentewerker de laatste afvalzak in zijn wagen afvoeren.

Wanneer Dineke weer oproept mee te helpen de wijk schoner te maken ben ik zeker weer van de partij. Beter is het natuurlijk om te voorkomen dat er dergelijke acties moeten worden georganiseerd. Met elkaar kunnen we de wereld leefbaarder maken en mocht u niet een afvalbak kunnen kiezen, gooi het dan gewoon thuis weg.

De foto’s van ‘de buit’ zijn hier te bekijken.

Foto´s Dineke Oudijk
Tekst: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.