kasteel, De Haar, Haarzuilens
 

Meivakantie! ZOO-k het dier van De Haar

29 maart 2017 06:15  Redactie  5 reacties

Van 22 april tot en met 7 mei 2017 kunnen kinderen hun hart voor dieren én kastelen ophalen in en rond Kasteel de Haar. Dan vindt de kinderactiviteit ZOO-k het dier van De Haar plaats. Al speurend in het kasteel, de tuinen en het park komen ze van alles te weten over de dieren die De Haar rijk is en was. Ken je een speurneus die houdt van paarden, herten, uilen, kikkers, maar ook van fantasiedieren met een verhaal? Kom dan in de meivakantie naar het grootste kasteel van Nederland!
In en rond Kasteel de Haar zijn talloze dieren te ontdekken, waar kinderen aan de hand van een opdrachtenboekje zelfstandig naar op zoek kunnen gaan. De baron en barones waren dol op dieren. Zo hadden ze een eigen hertenkamp, hielden ze kippen, eenden, ganzen en stonden er zelfs paarden in de Main Hall, de grote ruimte midden in het kasteel. Op het uitgestrekte landgoed leefden natuurlijk dieren in het wild zoals reeën, vossen en hazen. Wanneer er belangrijke gasten op bezoek kwamen, liet de baron extra dieren naar het kasteel komen om zijn gasten mee te vermaken. Ook verzamelde hij opgezette dieren zoals uilen en reigers en hield hij van fabeldieren. Deze zijn te ontdekken op bijvoorbeeld de wandkleden, de meubels en de door meester-architect Pierre Cuypers ontworpen consoles en versieringen in het kasteel.

Mascotte?
Kasteel de Haar heeft op met moment nog geen mascotte. Kinderen worden uitgenodigd daarbij te helpen. Wie in het opdrachtenboekje zijn of haar favoriete Dier van De Haar nomineert, ziet dit dier in de toekomst misschien terug als mascotte van Kasteel de Haar.

Bezoekersinformatie
De kinderactiviteit ‘ZOO-k het dier van De Haar’ wordt in de meivakantie (22 april t/m 7 mei 2017) dagelijks georganiseerd tussen 11.00 en 17.00 uur. Online reserveren kan op www.kasteeldehaar.nl.

Prijzen ZOO-k het dier van De Haar, inclusief kasteel- en parkentree
€ 12,50 voor kinderen 4 t/m 12 jaar (incl. een speurboekje)
€ 0,00 voor kinderen < 4 jaar
€ 16,00 voor volwassenen
€ 2,50 voor Museumkaart (toeslag)Advertenties:


5 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website